Βγενόπουλος: Καταρρέει η σκευωρία στην Κύπρο για τη Λαϊκή Τράπεζα

Gazzetta team
Βγενόπουλος: Καταρρέει η σκευωρία στην Κύπρο για τη Λαϊκή Τράπεζα
Για μια άνευ προηγούμενου σκευωρία κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του ομίλου MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων κατά στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο «η σκευωρία που στήθηκε στην Κύπρο, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, καταρρέει πλέον ταχύτατα με σειρά δικαστικών αποφάσεων». «Επειτα από 2 χρόνια ερευνών για την υπόθεση των δικαστικών ενεργειών της Λαϊκής Τράπεζας παραγγέλθηκε οριστικά η άσκηση ποινικής δίωξης, αφενός κατά της πρώην Ειδικής Διαχειρίστριας και νόμιμου εκπροσώπου της Λαϊκής Τράπεζας, Αντρης Αντωνιάδου, για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση που τέλεσε η ίδια ενώπιον του Δικαστηρίου και της ηθικής αυτουργίας στην ψευδορκία του συμβούλου της κ. Αντ. Γλυκή και αφετέρου κατά του κ. Γλυκή για τα αδικήματα της ψευδορκίας ενώπιον Δικαστηρίου που τέλεσε ο ίδιος και της άμεσης συνέργειας στις πράξεις κακουργηματικής απάτης που τέλεσε η κ. Αντρη Αντωνιάδου».

Ο κ. Γλυκής είναι συνεταίρος του δικηγορικού γραφείου Α. Νεοκλέους, ο επικεφαλής του οποίου, κ. Ανδρέας Νεοκλέους, παραδέχθηκε δημόσια ότι ζητήθηκε από υπαλλήλους της κάποιος να ορκιστεί την ένορκη ομολογία και κανένας δεν δέχθηκε, με αποτέλεσμα να «βάλουν» ένα δικηγόρο, συνεταίρο του γραφείου μας, τον κ. Αντώνη Γλυκή, να ορκιστεί. «Αφού δηλαδή δεν βρέθηκε ούτε ένα τραπεζικό στέλεχος να βεβαιώσει τα ψευδή στοιχεία που ήταν απαραίτητα για να προωθηθούν οι αστικές υποθέσεις τελικά “χρησιμοποιήθηκε” ο κ. Αντ. Γλυκής, ο οποίος διέπραξε εξ αυτής της πρωτοφανούς ενέργειας βαρύτατα ποινικά αδικήματα».

«Τον τελικό καταλογισμό», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Βγενόπουλος, «των ευθυνών για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας θα κάνει το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, η διαδικασία ενώπιον του οποίου επί της προσφυγής της MIG και άλλων 18 Ελλήνων μετόχων της Τράπεζας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2016».

Πηγή: kathimerini.gr