Μελαμψός, σγουρομαλλης, και με ύψος 1,50 ο Ιησούς (pics)

Gazzetta team
Μελαμψός, σγουρομαλλης, και με ύψος 1,50 ο Ιησούς (pics)
Λευκός άνδρας με μακριά καστανά μαλλιά και φωτεινό βλέμμα. Κάπως έτσι παρουσιάζεται ο Ιησούς σε εικονογραφίες και σειρές για τη ζωή του.

Το πορτρέτο του είναι πολύ συγκεκριμένο, με όλους όσοι θέλουν να τον αναπαραστήσουν να χρησιμοποιούν τη μορφή που κάποιος κάποια στιγμή του έδωσε.

Ενας συνταξιούχος, όμως, εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων με βάση πρωτοποριακές μεθόδους της Ιατροδικαστικής, ανατρέπει τη μέχρι σήμερα μορφή του Ιησού, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ρίτσαρντ Νιβ, ο Υιός του Θεού είχε πλατύ μελαμψό πρόσωπο, σγουρά μαύρα μαλλιά, σκούρα μάτια και πυκνό μούσι. Πιθανότατα, θα είχε ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 50 κιλά.

Η θεωρία που τον θέλει με σκούρα επιδερμίδα και πιο μυώδη φαίνεται να επιβεβαιώνεται πως μέχρι τα 30 του εργαζόταν ως ξυλουργός.

Η συγκεκριμένη απεικόνιση έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Ιουδαίου, ο οποίος κατοικούσε στη Γαλιλαία, την ίδια εποχή με τον Θεάνθρωπο.

Αν και ο Δρ. Νιβ εξήγησε πως το πορτραίτο του δεν απεικονίζει τον Ιησού αλλά έναν άνδρα εκείνης της εποχής, αρκετοί θεωρούν πως αυτή η μορφή ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Πώς έφτασε ο Δρ. Νιβ σε αυτό το αποτέλεσμα; Χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία, ενώ άντλησε και πληροφορίες από τη Βίβλο, σύμφωνα με το Popular Mevhanics. Παράλληλα, πήρε πληροφορίες πολιτισμικών και αρχαιολογικών δεδομένων αλλά και την επιστημονική εξέταση δειγμάτων από κρανία ανδρών, που άνηκαν στη Σημιτική φυλή.

Ο Δρ. Νιβ έχει ανακατασκευάσει και άλλα πρόσωπα, όπως αυτό του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου Β'.

Από την τηλεοπτική σειρά Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ


Πηγή: iefimerida.gr