Σπίρτζης: Ας με βρίζουν. Επιμένω ότι υπέγραψα με πόνο ψυχής

Gazzetta team
Σπίρτζης: Ας με βρίζουν. Επιμένω ότι υπέγραψα με πόνο ψυχής
Εξέφρασε το παράπονό του λέγοντας ότι όταν στο παρελθόν έρχονταν τέτοιες συμβάσεις «υπήρχαν ύμνοι στα κανάλια, αλλά χθες δεν ακούστηκε μια λέξη» - «Είμαστε υπερήφανοι» επανέλαβε ο κ. Σπίρτζης

Αμετανόητος εμφανίστηκε στην Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης καθώς παρά την γενική κατακραυγή για εμπαιγμό της κοινής γνώμης επέμεινε ότι υπέγραψε την σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων με… «πόνο ψυχής».

Επιβεβαιώνοντας την κριτική που του άσκησε νωρίτερα ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ότι «ο υπουργός ακολουθεί την πρακτική των Μόντυ Πάιθον», ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε στην Ολομέλεια και είπε: «Δεν πειράζει ας μας βρίζουν. Εμείς είμαστε περήφανοι για την διαπραγμάτευση» ενώ εξέφρασε το παράπονο λέγοντας ότι όταν στο παρελθόν έρχονταν τέτοιες συμβάσεις «υπήρχαν ύμνοι στα κανάλια, αλλά χθες δεν ακούστηκε μια λέξη».

«Είμαστε υπερήφανοι» επανέλαβε και ισχυρίστηκε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπέγραφαν συμβάσεις που στοίχιζαν περισσότερο «αλλά άκουγαν καλά λόγια».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να δραπετεύει στο εξωτερικό για να μην υπογράψει την σύμβαση, υπενθυμίζοντας ότι ήταν αυτός που «έτρεξε» τις διαπραγματεύσεις εδώ και τέσσερις μήνες.

«Ένας δημοσιογράφος ζητούσε χθες να το ράψουμε ή να παραιτηθούμε διότι έχουμε μια άλλη αντίληψη για τις διαπραγματεύσεις. Ούτε θα το ράψουμε ούτε θα παραιτηθούμε» διαμήνυσε και τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τη χώρα.

«Δεν θα γίνουμε ίδιοι με σας. θα μάθετε να λειτουργείτε με ίσους όρους και διαφάνειας πάνω στο τραπέζι» προειδοποίησε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ.

Πηγή: protothema.gr