Μπουτάρης: Εάν μπουκώσει η κατάσταση στα σύνορα, οι πρόσφυγες θα έρθουν στην πόλη

Gazzetta team
Μπουτάρης: Εάν μπουκώσει η κατάσταση στα σύνορα, οι πρόσφυγες θα έρθουν στην πόλη
Το προσφυγικό απασχόλησε τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) με τους δημάρχους να ζητούν από την κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο το συντομότερο δυνατό.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, υποστήριξε πως δεν μπορούν οι Δήμοι να κάνουν προτάσεις χωρίς να ξέρουν τον κεντρικό σχεδιασμό και ζήτησε συνάντηση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ώστε να βρεθεί λύση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «εάν μπουκώσει η κατάσταση στα σύνορα, οι πρόσφυγες δεν θα πάνε στα χωράφια αλλά αναγκαστικά θα έρθουν να μείνουν στην πόλη».

Επανέλαβε την πρότασή του πως καταλληλότεροι χώροι είναι τα στρατόπεδα, που έχουν πλήρεις υποδομές. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης πως οι δήμαρχοι κάνουν προτάσεις, όμως το αρμόδιο υπουργείο είναι αυτό που θα αποφασίσει.

Ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με το μεταναστευτικό. Το πρόβλημα το επόμενο διάστημα θα είναι μεγαλύτερο καθώς καραδοκεί η μαφία που θα τους εκμεταλλευτεί».

Συγκεκριμένα, για την Ειδομένη, ο κ. Γκουντενούδης είπε πως «η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, ωστόσο εμείς είμαστε σε πλήρη εγρήγορση και δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση», ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον κ. Μουζάλα πως θα εκπονήσει ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Για λύσεις που προτάθηκαν από τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης πριν από περίπου έναν μήνα σε σύσκεψη, έκανε λόγο ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ωστόσο και ο ίδιος υποστήριξε πως οι Δήμοι θα πρέπει να γνωρίζουν το συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό.

Πηγή: newsbeast.gr