Δήμητρα Λιάνη: Ο «ΓΑΠ» όργανο των Αμερικανών, ο Ν.Παπανδρέου «πατροκτόνος» (vids)

Gazzetta team
Δήμητρα Λιάνη: Ο «ΓΑΠ» όργανο των Αμερικανών, ο Ν.Παπανδρέου «πατροκτόνος» (vids)
Οι επίγονοι του Ανδρέα εξαφάνισαν επίτηδες την παρακαταθήκη του - Αν ζούσε σήμερα δεν θα υπέγραφε ποτέ Μνημόνιο - Δεν θα ανεχόταν έναν Φίλη στην κυβέρνησή του, να λέει τέτοια πράγματα για τους Ποντίους.

Καλεσμένη του Θέμου, στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά», ήταν χθες η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, η οποία μίλησε για το νέο της βιβλίο με τίτλο η «Οργή του Ανδρέα». Όπως διευκρίνισε, το βιβλίο αυτό δεν είναι απάντηση στο βιβλίο της Μαργαρίτας. «Αναφέρομαι σε εκείνη μόνο σε δυο-τρεις σελίδες και αυτό το έκανα για να αποκαταστήσω τη μνήμη του Ανδρέα. Έγραψα αυτό το βιβλίο γιατί οι επίγονοί του εξαφάνισαν επίτηδες την παρακαταθήκη του Ανδρέα. Ξεκίνησα να κάνω αυτό που όφειλε να κάνει το ΠΑΣΟΚ, το ΙΣΤΑΜΕ και το ίδρυμα Παπανδρέου στον ιδρυτή τους. Ντροπή τους που μετά το θάνατο του επίτηδες εξαφανίστηκαν οι λόγοι του και τα βιβλία του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τη βοήθεια της οικογένειας γράφονταν λιβελογραφήματα για τον Ανδρέα».


Η Δήμητρα Παπανδρέου χαρακτήρισε «πατροκτόνο» το Νίκο Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι αποδόμησε τον Ανδρέα Παπανδρέου με το βιβλίο του. Για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί Τζέφρυ και ΓΑΠ, λέει χαρακτηριστικά:

«Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν μετρημένα εθνικά φάουλ του Γιώργου Παπανδρέου. Μαι μέρα ήρθε ένα non paper που αναφερόταν στη συνάντηση Σημίτη-Κλίντον, τότε μόλις είχε βγει από το Ωνασειο ο Ανδρέας. Σε αυτό το non paper είχε διαβάσει ότι ο γιος του θα είναι διαμεσολαβητής και έπαθε κρίση. Έπαθε κρίση όταν είδε ότι θα πάει ο Τζέφρυ. Είδε και έπαθε ο γιατρός να τον επαναφέρει. Παραλίγο να τον χάσουμε. Τσαλάκωσε το χαρτί και το πέταξε με απογοήτευση. Εκει κατάλαβα ότι ο Γιώργος είχε περάσει σαν όργανο των Αμερικανών. Έχω ζήσει οικογενειακές στιγμές απείρου κάλλους. Σε μια εθνική κρίση ο Ανδρέας τον έπιασε από τον γιακά και του φώναξε νευριασμένος, "σε ποια κυβέρνηση είσαι υπουργός ρε, θέλεις να φύγεις νύχτα;"».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον Θέμο αν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας δεν θα υπέγραφε ποτέ το μνημόνιο. «Ο Ανδρέας δεν θα δεχόταν τέτοιους εκβιασμούς.Ήταν πολιτικός άλλης εμβέλειας».

Η Δήμητρα Παπανδρέου αναφέρθηκε στη Μαργαρίτα και στο γεγονός ότι στο βιβλίο της την ανέφερε υποτιμητικά ως αεροσυνοδό. «Είναι τιμή μου που ήμουν αεροσυνοδός. Και ως αεροσυνοδός γνώρισα τον Ανδρέα».

Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε και στη σημερινή πολιτική σκηνή με τη Δήμητρα Παπανδρέου να αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσιπρας κάνει ένα γκελ. Αλλά δεν έχει τη στόφα και την αγάπη για την πατρίδα που είχε ο Ανδρέας. Ο Ανδρέας δεν θα ανεχόταν έναν Φίλη στην κυβέρνηση του να λέει τέτοια πράγματα για τους Ποντίους. Ο Ανδρέας αναγνώρισε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, δεν θα ανεχόταν τέτοιες δηλώσεις».

Τέλος αναφερόμενη στον Άκη Τσοχατζόπουλο δήλωσε πως ο Ανδρέας δεν του είχε ιδιαίτερη εκτίμηση.


Πηγή: protothema.gr