Συνάντηση Μουζάλα με τους δημάρχους που αντιδρούν για τους πρόσφυγες

Gazzetta team
Συνάντηση Μουζάλα με τους δημάρχους που αντιδρούν για τους πρόσφυγες
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 500 μετανάστες από την Ειδομένη έχουν επιστρέψει στη Λέσβο προκείμενου να προσπαθήσουν να καταγράφουν εκ νέου, αυτή τη φορά ως πρόσφυγες...

Νέα συνάντηση με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Αλίμου έχει το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προκείμενου να τους ενημερώσει για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Οι δήμαρχοι πάντως αντιδρούν έντονα και ζητούν να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε άλλους Δήμους της Αττικής.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 500 μετανάστες από την Ειδομένη έχουν επιστρέψει στη Λέσβο προκείμενου να προσπαθήσουν να καταγράφουν εκ νέου ως πρόσφυγες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει αύριο Τετάρτη στη Λέρο και τη Χίο για να επιβλέψει τις διαδικασίες ίδρυσης των κέντρων καταγραφής (Hot Spots) σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των επικρίσεων των Ευρωπαίων ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.


Πηγή: www.skai.gr