Μαριάς: Χρέος τιμής η διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Gazzetta team
Μαριάς: Χρέος τιμής η διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων
«Δε λησμονούμε τις γερμανικές θηριωδίες και τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στα Καλάβρυτα και στις άλλες μαρτυρικές πόλεις και χωριά της πατρίδας μας».

Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες των Καλαβρύτων που δολοφονήθηκαν το Δεκέμβριο του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δε λησμονούμε τις γερμανικές θηριωδίες και τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής στα Καλάβρυτα και στις άλλες μαρτυρικές πόλεις και χωριά της πατρίδας μας.

Διεκδικούμε την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις έχουμε ήδη θέσει το εθνικό αυτό ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ήδη με απόφαση, μετά από εισήγησή μας, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκρινε παραδεκτή την Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και η Γερμανία καλείται πλέον να απολογηθεί για τα Ολοκαυτώματα των Καλαβρύτων, της Βιάννου, του Διστόμου και των άλλων περιοχών της πατρίδας μας.

Οι Γερμανοί, με πρωτοστάτη τον Γιοακίμ Φούχτελ, με δημόσιες σχέσεις και άλλα τερτίπια προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των οφειλών τους. Να γνωρίζουν όμως ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις δε μπορούν να συμψηφιστούν με καθρεφτάκια για Ιθαγενείς που σκοπεύει να προσφέρει ο Γκάουκ με το περίφημο Γερμανοελληνικό Ίδρυμα για το Μέλλον που είναι γνωστό τοις πάσι ότι αποτελεί Δούρειο Ίππο της γερμανικής πολιτικής.

Όπως καταγγείλαμε με δηλώσεις μας από το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στο Μπρέντοκ του Βελγίου όπου και πραγματοποιήσαμε την περασμένη Τετάρτη εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις δεν προχώρησε τελικά στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό, έναν κρατικό προϋπολογισμό της φτώχειας και της λιτότητας, έναν προϋπολογισμό της τρόικας.


Πηγή: protothema.gr