Αιματηρή επίθεση σε σιιτική αγορά στο Πακιστάν

Gazzetta team
Αιματηρή επίθεση σε σιιτική αγορά στο Πακιστάν
Φόβοι ότι ο αριθμός των δέκα νεκρών θα αυξηθεί.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίσθηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά πόλης σε σιιτική ζώνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην αγορά Εϊντγκάχ της Παρασινάρ, μιας πόλης η οποία βρίσκεται στην ημιαυτόνομη ζώνη του Κουράμ όπου κατοικούν φυλές. Ο πληθυσμός της Παρασινάρ ανήκει στη σιιτική μειονότητα.

«Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είναι νεκροί και περισσότεροι από 30 έχουν τραυματισθεί», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ένας γιατρός στο κύριο νοσοκομείο της περιφέρειας, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, διευκρίνισε πως πολλοί εξ αυτών βρίσκονται σε «κρίσιμη κατάσταση» και εξέφρασε τον φόβο ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως η ζώνη αυτή είναι γνωστή για τις θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Η σιιτική μεινότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του πακιστανικού πληθυσμού.

Οι σιίτες γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι επιθέσεων από ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες τους κατηγορουν ότι διαφθείρουν το ισλάμ και είναι πράκτορες του Ιράν, της μεγαλύτερης σιιτικής δύναμης στον κόσμο.

Πηγή: newsbeast.gr