Αναστασιάδης: Μπορεί να περάσει και το 2016 χωρίς λύση στο Κυπριακό

Gazzetta team
Αναστασιάδης: Μπορεί να περάσει και το 2016 χωρίς λύση στο Κυπριακό
Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αποκλείει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να συμφωνηθούν.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, ο Κύπριος Πρόεδρος δηλώνει: «Μπορεί να περάσει και το 2016 και να μην υπάρξει λύση». Το Κυπριακό, σημειώνει, μπορεί να λυθεί και αύριο, εάν λογικευθεί η άλλη πλευρά και γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις που δεν θα αφήνουν νικητές και ηττημένους.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο κ. Αναστασιάδης σε ό,τι αφορά το σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτηρίζει δοτό και αναφέρει ότι κακώς έγινε αποδεκτό να τεθεί ενώπιον του λαού. «Έχω δηλώσει και στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα επιτρέψω ένα σχέδιο το οποίο θα θεωρώ απαράδεκτο, αντί να αναλάβω την ευθύνη να το δεχθώ ή να το απορρίψω, να το θέσω ενώπιον του λαού», εξηγεί. Επίσης, αναφέρει ότι η εκλογή Ακιντζί έδωσε μια δυναμική, καθώς ήταν πάντα ταγμένος υπέρ της εξεύρεσης λύσης, ωστόσο, επισημαίνει, «αυτό από μόνο του δεν αρκεί».

Πηγή: newsbeast.gr