Ελβετία: Σύλληψη δύο ατόμων για κατασκευή εκρηκτικών και τοξικών αερίων

Gazzetta team
Ελβετία: Σύλληψη δύο ατόμων για κατασκευή εκρηκτικών και τοξικών αερίων
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ελβετίας είχε ανακοινώσει ότι οι ομοσπονδιακές αρχές κήρυξαν αυτή την εβδομάδα τη Γενεύη σε υψηλό επίπεδο συναγερμού.

Στη σύλληψη δύο ατόμων συριακής καταγωγής στην Γενεύη προέβησαν την Παρασκευή οι ελβετικές αρχές. Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, στα δύο άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκευή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και τοξικών αερίων.

Σε βάρος των δύο υπόπτων έχει ξεκινήσει διαδικασία ποινικής δίωξης στη βάση ενός νόμου που απαγορεύει οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε η ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας.

Στην ανακοίνωση δεν παρατίθενται ονόματα ούτε λεπτομέρειες, αναφέρεται όμως πως περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές αργότερα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ελβετίας είχε ανακοινώσει ότι οι ομοσπονδιακές αρχές κήρυξαν αυτή την εβδομάδα τη Γενεύη σε υψηλό επίπεδο συναγερμού, καθώς ξένες αρχές είχαν δώσει πληροφορίες στην Ελβετία για ισλαμιστικό πυρήνα στην περιοχή.

Δύο πηγές που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι η CIA είχε δώσει μια φωτογραφία στους Ελβετούς στην οποία φέρονται να απεικονίζονται ισλαμιστές.

Πηγή: skai.gr