Με «τρύπα» 2,19 δισ. από το ΙΚΑ θα ξεκινήσει το νέο Υπερ-ασφαλιστικό ταμείο

Gazzetta team
Με «τρύπα» 2,19 δισ. από το ΙΚΑ θα ξεκινήσει το νέο Υπερ-ασφαλιστικό ταμείο
Δυσοίωνα τα στοιχεία του προϋπολογισμού του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου, που θα αποτελέσει τον πυλώνα του νέου σχήματος

Έλλειμμα - σοκ ύψους 2,19 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα έχει το ΙΚΑ το 2016 με βάση τον προϋπολογισμό του. Κάτι που ουσιαστικά καταδεικνύει ότι το νέο υπερταμείο που θα προκύψει από τις ενοποιήσεις όλων των ασφαλιστικών φορέων με κύριο πυλώνα το ΙΚΑ θα ξεκινά από την αρχή με μία μεγάλη «τρύπα».

Στον προϋπολογισμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Ταμείου της χώρας που αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα από το ΔΣ του καταγράφεται μείωση κατά 28,2% στην κρατική επιχορήγηση, καθώς το επόμενο έτος υπολογίζεται ότι δεν θα υπερβεί τα 3,18 δισ ευρώ, μαζί με τα Ταμεία που απορροφήθηκαν από το ΙΚΑ. Το 2015 η κρατική επιχορήγηση έφθασε τα 4,28 δισ ευρώ.

Από τις ασφαλιστικές εισφορές το Ίδρυμα προσδοκά να εισπράξει του χρόνου 5,08 δισ. ευρώ, ποσό 1,3% μικρότερο από τα 5,33 δισ. ευρώ που πρόκειται να εισπραχθούν φέτος. Συνολικά, τα έσοδα που προσδοκά το ΙΚΑ να συγκεντρώσει το 2016, θα κυμανθούν στα επίπεδα των 19,21 δισ. ευρώ, λιγότερα κατά 5,4% σε σύγκριση με τα 20,85 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν το τρέχον έτος.

Πηγή protothema.gr