Πρώτη είδηση στην Ρωσία οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Gazzetta team
Πρώτη είδηση στην Ρωσία οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
Παραβιάση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος, με δύο ελληνικά F16 να το αναχαιτίζουν και να το «κλειδώνουν» ως πιθανό στόχο στα ραντάρ τους, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

To Sputnik υπογραμμίζει την διαφορά Ελλάδας - Τουρκίας, με την Άγκυρα - όπως σημειώνει - να μην αναγνωρίζει τα 10 μίλια στο Αιγαίο.

«Το τουρκικό F16 έμεινει "κλειδωμένο" στον στόχο από τους Έλληνες πιλότους για τρία λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος τους πετούσε σε διεθνή χωρικά ύδατα"», αναφέρουν οι Ρώσοι, επικαλούμενοι την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Γενικο Επιτελείο Στρατού.

Οι Ρώσοι αντιπαραθέτουν την ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου με το γεγονός της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F16 επειδή όπως υποστηρίζει η Άγκυρα είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για 17 δευτερόλεπτα, ενώ τονίζεται ότι το 2014 είχαν γίνει 1.269 παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο, με τον αριθμό αυτό να διπλασιάζεται, αναφέρουν,το 2015.

Πηγή newmoney.gr