Ο διαβόητος ναρκέμπορος «Ελ Τσάπο» κατά του ISIS

Gazzetta team
Ο διαβόητος ναρκέμπορος «Ελ Τσάπο» κατά του ISIS
Πρόκειται για τον πιο σκληρό ναρκέμπορο του Μεξικού. Έχοντας δραπετεύσει με χαρακτηριστική ευκολία - και μπροστά στις κάμερες ασφαλείας - από φυλακές υψίστης ασφαλείας στις οποίες κρατείτο, ο «Ελ Τσάπο», όπως είναι γνωστός, είναι πάντα έτοιμος να «καθαρίσει» την πιάτσα από οποιονδήποτε τολμήσει να ανακατευτεί στις μπίζνες του.

Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο διαβόητος Ελ Τσάπο να βρεθεί απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Russia Today οι ένοπλοι του ISIS κατέστρεψαν ένα φορτίο του Τσάπο, με αποτέλεσμα ο Μεξικανός ναρκέμπορος να απευθύνει μια θανατηφόρα απειλή προς τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

«Κάνατε λάθος που τα βάλατε μαζί μου», ανέφερε, σύμφωνα με το Russia Today, σε κρυπτογραφημένο emailπου αργότερα διέρρευσε στο cartelblog.com.

«Εσείς στον ISIS δεν είστε στρατιώτες. Οι άνδρες μου θα σας καταστρέψουν», υποσχέθηκε στον Αλ Μπαγκντάντι.

«Ο Θεός σας δεν μπορεί να σας σώσει από τον πραγματικό τρόμο που οι άνδρες μου θα εξαπολύσουν εναντίον σας αν ξαναανακατευτείτε στις δουλειές μου», έγραψε, σύμφωνα πάντα με το Russia Today.

Ο El Chapo καταζητείται από τις αρχές του Μεξικού, των ΗΠΑ και την Ιντερπόλ. Έχει επικηρυχθεί μάλιστα για 5 εκατ. δολάρια.

Το 2015 ο Τσάπο δραπέτευσε από την φυλακή στην οποία κρατείτο επί μερικούς μήνες μέσω ενός τούνελ μήκους 1,5 χλμ, σε βάθος 10 μέτρων κάτω από το κελί του. Η απόδραση φέρεται να του κόστισε 50 εκατ. σε δωροδοκίες.

Πηγή: topontiki.gr