Ο απίστευτος καβγάς του υφυπουργού Πολάκη με δημοσιογράφο (vid)

Gazzetta team
Ο απίστευτος καβγάς του υφυπουργού Πολάκη με δημοσιογράφο (vid)
Πολάκης: Γιατί πετάγεσαι; Δημοσιογράφος: Καλά, μη μας δείρετε - Δημοσιογράφος:... μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας! Πολάκης: Τα μαντρόσκυλα τα έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει.

Κατά την ομιλία του στην τελετή παραλαβής στο υπουργείο Υγείας τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, είχε αναπολήσει την περίοδο που ως συνδικαλιστής βρισκόταν έξω από το κτήριο στην Αριστοτέλους και έπαιζε ξύλο, όπως είχε πει χαρακτηριστικά. Φαίνεται όμως πως η παραμονή του εντός του υπουργείου και η ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας ουδόλως έχει μετριάσει την οξύθυμη συμπεριφορά του.

Η συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης με αφορμή το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τέσσερις ενημερωτικές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, «πυροδότησε» τον ούτως ή άλλως αψύ Κρητικό και προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου λεκτικό επεισόδιο με διαπιστευμένο συντάκτη του υπουργείου.
Σημειωτέον ότι η ατμόσφαιρα ήταν εξαρχής έκρυθμη, λόγω της διαρροής του απόρρητου, όπως το χαρακτήρισε και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αυτού δημόσιου εγγράφου σε εβδομαδιαίο περιοδικό η κυκλοφορία του οποίου συνέπεσε με την εκτάκτως προγραμματισθείσα συνέντευξη τύπου.




Το αποκορύφωμα της τεταμένης ατμόσφαιρας ήταν τα… κοσμητικά επίθετα που αντήλλαξε ο κ. Πολακης με τον δημοσιογράφο. Αιτία ήταν ο βομβαρδισμός με ερωτήσεις του δημοσιογράφου προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό ενόσω αυτός μιλούσε. Ο κ. Πολάκης σε ρόλο υπερασπιστή του συντοπίτη του υπουργού εξερράγη. Η συνομιλία έχει ως εξής:
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Γιατί πετάγεσαι;
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Πραγματικά δηλαδή, αφήστε με….
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Θα δείξεις το στοιχειώδη σεβασμό στον Υπουργό την ώρα που μιλάει και θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις μετά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Στοιχειώδη σεβασμό να δείχνεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
(Ομιλία μακριά από μικρόφωνο)
Καλά, μη μας δείρετε.
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Πάντως δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει;
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Όχι εμείς πάντως. Το είπα, το είπα από την αρχή. Χαμηλά λίγο τώρα.
(Διάλογος)
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Να μιλήσουμε λίγο; Να μιλήσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, συγγνώμη. Ζητώ συγγνώμη.
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Χαίρομαι που ζητάτε συγνώμη. Γιατί πολιτικές μπαρούφες δεν λέω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.
Κος ΞΑΝΘΟΣ:
Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Εσύ πάντως, ούτε για πεκινουά δεν κάνεις...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Κύριε Υπουργέ, να μην κάνουμε συνεντεύξεις, να μην τσαντίζεστε…
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Και ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι; Έτσι είναι το στυλ μου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Το στυλ σας στην Κρήτη, όχι εδώ.
Κος ΠΟΛΑΚΗΣ:
Δεν θα μου υποδείξεις εσύ…

Πηγή: protothema.gr