Ειδομένη: Εδειραν μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο (pics)

Gazzetta team
Ειδομένη: Εδειραν μετανάστες που δεν ήθελαν να μπουν στο λεωφορείο (pics)
Με την επιχείρηση της αστυνομίας να έχει ξεκινήσει εδώ και ώρες στην Ειδομένη ώστε να διανοιχτεί η σιδηροδρομική γραμμή, οι φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο προσπαθούν συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν πληροφορίες γίνεται γύρω από την εξέλιξή της.

Όπως έγινε γνωστό προηγουμένως, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στα σημεία που ήταν συγκεντρωμένοι οι μετανάστες, εκδιώχθηκαν από τα ΜΑΤ. «Όχι κάμερες, διαγράψτε τώρα» φέρονται να είπαν οι δυνάμεις ασφαλείας στους φωτορεπόρτερ, σύμφωνα με όσα γράφει ο Oscar Webb.

Φωτογράφος και δημοσιογράφος που εξειδικεύεται στα ζητήματα προσφύγων και μεταναστών προσπαθεί να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον ίδιο η αστυνομία κατάφερε να «καθαρίσει» την περιοχή σε λιγότερο από 20 λεπτά, συγκεντρώνοντας τους μετανάστες σε μία μικρή περιοχή γύρω από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως μεταφέρει μάλιστα, συνοδεύοντας σχεδόν κάθε νέο με φωτογραφικό υλικό, υπήρξαν και μετανάστες που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους. «Ο Ιρανός Βαχίντ ξυλοκοπήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αφού αρνήθηκε να αφήσει την σκηνή, αναφέρει φίλος του», γράφει ο Webb σε σχολιάζοντας σχετική φωτογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν λίγο ο φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το Vice, την Telegraph και το Middle East Eye ανέφερε ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσπαθούσαν να βρουν τροπο να εισέλθουν στην περιοχή που είχε απαγορευτεί η είσοδος για να εντοπίσουν τα ασυνόδευτα παιδιά.

Περισσότερες από 10 προσαγωγές

Περισσότερες από δέκα προσαγωγές μεταναστών έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

Οι προσαχθέντες -διαφόρων εθνικοτήτων- βρίσκονται αυτή την ώρα στο Α.Τ. Ειδομένης, ενώ νωρίτερα είχαν προσαχθεί τέσσερις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από μισή ώρα.

Στο μεταξύ, έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Κιλκίς ένας Ιρανός, ο οποίος φέρεται να έχει υποστεί τραύμα από μαχαίρι.

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει ανοίξει και, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ετοιμάζεται αυτή την ώρα να περάσει εμπορική αμαξοστοιχία από ΠΓΔΜ προς Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr