H Noρβηγία δίνει χιλιάδες ευρώ σε κάθε πρόσφυγα για να επιστρέψει στη χώρα του

Gazzetta team
H Noρβηγία δίνει χιλιάδες ευρώ σε κάθε πρόσφυγα για να επιστρέψει στη χώρα του
Μία διαφορετική προσέγγιση φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει η Νορβηγία, δίνοντας κίνητρα και μάλιστα σημαντικά, για να δελεάσει τους μετανάστες να φύγουν από τα εδάφη της.

Όταν είσαι μια τόσο πλούσια χώρα όπως η Νορβηγία, μπορείς να έχεις και πολλές εναλλακτικές στο πρόβλημα που όλοι οι άλλοι πασχίζουν να λύσουν χωρίς να ξέρουν πως.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, οι Νορβηγοί είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια σε όποιον δεχθεί να εγκαταλείψε εθελοντικά τη χώρα.

Στην χώρα της Σκανδιναβίας έχουν φθάσει φέτος χιλιάδες μετανάστες δημιουργώντας πλέον ένα ασφυκτικό πρόβλημα, καθώς η παροχή ασύλου παίρνει μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και πάνω από έτος.

Ως απάντηση σ' αυτό η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να δώσει αρκετές χιλιάδες δολάρια αλλά και τα αεροπορικά εισιτήρια σε όποιον μετανάστη αποφασίσει να γυρίσει στην χώρα του.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους πρόσφυγες από τη Σομαλία, στους οποίους δίνονται σε μία οικογέναι με δύο παιδιά περίπου 80.000 νορβηγικές κορώνες (περί τα 9.000 ευρώ) για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί πάνω από 900 άτομα (όχι μόνο από την Σομαλία) οι οποίοι έχουν αναχωρήσει για τις πατρίδες τους.

Το πρόγραμμα αυτό φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς το ενδιαφέρον όλο και αυξάνεται για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία. Σύμφωνα με την Οργάνωση για τη Μετανάστευση, στις αρχές του χρόνου, ο μέσος όρος που εξεδήλωνε ενδιαφέρον ήταν γύρω στα 100 άτομα, αλλά τον Οκτώβριο, ήταν 150 και το Νοέμβριο οι αιτήσεις φθάνουν πλέον στις 230 μέσα στο μήνα.

Όπως και να έχει πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση από την πλευρά της Νορβηγίας, η οποία όσο και πλούσια και αν είναι δεν μπορεί να δεχτεί στα εδάφη της τους πάνω από 65.000 πρόσφυγες που πρόκειται να φθάσουν φέτος αναζητώντας άσυλο.

Πηγή: protothema.gr