Ράγισαν καρδιές στην επιστροφή των U2 στο Παρίσι (pic+vid)

Gazzetta team
Ράγισαν καρδιές στην επιστροφή των U2 στο Παρίσι (pic+vid)
Χωρίς τους Eagles of Death Metal αλλά με την Πάτι Σμιθ στη σκηνή - «Είμαστε όλοι Παριζιάνοι» το μήνυμα του Μπόνο στο άνοιγμα της συναυλίας.

Στο Παρίσι επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής οι U2 για τις μια από τις δύο συναυλίες που αναβλήθηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα που άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς.

Η συναυλία του ιρλανδικού συγκροτήματος ήταν το πρώτο μεγάλης κλίμακας πολιτισμικό γεγονός μετά την 13η Νοεμβρίου και έγινε στην AccorHotels Arena σε μικρή απόσταση από το Μπατακλάν, τον συναυλιακό χώρο, δηλαδή, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 89 άνθρωποι στο βράδυ που συντάραξε τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Τα ονόματα των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου σε γιγαντοοθόνη


«Σήμερα είμαστε όλοι Παριζιάνοι» ξεκίνησε στα γαλλικά ο Μπόνο μπροστά σε 17.000 θεατές για να συμπληρώσει στα αγγλικά: «Αν αγαπάτε την ελευθερία τότε το Παρίσι είναι η πατρίδα σας». Στο τέλος της συναυλίας πήρε μια γαλλική σημαία από το κοινό και την εναπόθεσε μπροστά από τα ντραμς του συγκροτήματος.

Ωστόσο στη σκηνή δεν βρέθηκαν οι Eagles of Death Metal, το συγκρότημα, δηλαδή, που έπαιζε στο Μπατακλάν το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, αλλά η Πάτι Σμιθ με την ερμηνεία της οποίας στο τραγούδι “People Have the Power” έκλεισε η συναυλία.

Πηγή: protothema.gr