Αυστρία: Συνελήφθη 17χρονη Σουηδή που ταξίδευε για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές

Gazzetta team
Αυστρία: Συνελήφθη 17χρονη Σουηδή που ταξίδευε για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές
Δήλωσε ότι ήθελε να ταξιδέψει στη χώρα της Μέσης Ανατολής και ότι πέρασε από την αυστριακή πρωτεύουσα προκειμένου να συναντήσει έναν φίλο της

Ο προσυλητισμός των τζιχαντιστών σε όλη την Ευρώπη καλά κρατεί... Στη Βιέννη της Αυστρίας συνελήφθη μία 17χρονη, η οποία ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις του ISIS.

Οι γονείς της κοπέλας, οι οποίοι δεν φέρονται να έχουν καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενημέρωσαν την αστυνομία στη χώρα τους για τα πλάνα της κόρης τους. Η σουηδική αστυνομία έστειλε διεθνές σήμα με την περιγραφή της 17χρονης, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης. Όπως ειπώθηκε από την αστυνομία, δεν έχει γνωστό πότε η κοπέλα προσυλητίστηκε και πότε έγινε φανατική του Ισλάμ.

«Μας είπε ότι ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία και ότι πέρασε από τη Βιέννη προκειμένου να συναντήσει έναν φίλο της», δήλωσε αξιωματούχος της αυστριακής αστυνομίας. Τη Δευτέρα (7/12) θα αποφασιστεί αν θα εκδοθεί για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος, ή αν θα οδηγηθεί πίσω στους γονείς της, στη Σουηδία.

Πηγή: protothema.gr