Στο κόκκινο ο συναγερμός στο Λονδίνο (pics & vid)

Gazzetta team
Στο κόκκινο ο συναγερμός στο Λονδίνο (pics & vid)
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζητά από τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερου τρομοκρατικού χτυπήματος, μετά τη χθεσινή επίθεση στο σταθμό του μετρό.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά το πράσινο φως της βρετανικής Βουλής για τη συμμετοχή της χώρας σε επιχειρήσεις κατά του ΙΚ στη Συρία, εντείνεται η ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα μετά και τη χθεσινή επίθεση σε σταθμό του μετρό.



Δεν αποκλείεται ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα
Με ανακοίνωση της η Μητροπολιτική Αστυνομία, συνιστά στους κατοίκους του Λονδίνου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, ενώ ο βαθμός κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα είναι πλέον στο κόκκινο. Η Ντάουνινγκ Στριτ που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους 12 μήνες εξουδετερώθηκαν εν τη γενέσει τους τουλάχιστον δέκα τρομοκρατικές απόπειρες. Αν όντως εξακριβωθεί ότι πρόκειται για τρομοκράτη, δεν αποκλείεται ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα σε βρετανικό έδαφος, επισημαίνει ανώνυμη πηγή της αστυνομίας, την ίδια στιγμή που η Βρετανία κλιμακώνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.




Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά ισλαμιστών τρομοκρατών του ISIS και των παραφυάδων του, χρησιμοποιούν ευρέως το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσηλυτίσουν νεαρούς μουσουλμάνους και να τους καθοδηγήσουν σε μεμονωμένες, γι' αυτό και αναπάντεχες, επιθέσεις, όπως απέδειξε η πρόσφατη περίπτωση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας. Με αυτή τη νέα τακτική δεν θα πρέπει να αποκλείονται επιθέσεις σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στο Λονδίνο, επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές των μεθόδων και στρατηγικών του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: skai.gr