Βιβλικές καταστροφές στην Αγγλία (vid&pics)

Gazzetta team
Βιβλικές καταστροφές στην Αγγλία (vid&pics)
Η επέμβαση του στρατού ήταν καταλυτικής σημασίας στην κακοκαιρία που έπληκε το βορειοδυτικό τμήμα της Αγγλίας αλλά και πολλές περιοχές της Σκωτίας. Παιδιά και ηλικιωμένοι χρειάστηκαν την επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων προκειμένου να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους ενώ στο Καρλάιλ το νερό σκέπασε έως και τα αυτοκίνητα.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε από το μεσημέρι του Σαββάτου το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Αγγλίας αλλά και πολλές περιοχές της Σκωτίας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι δυνατές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, το νερό να μπει στα σπίτια και πολλές ζωές να κινδυνέψουν.

Με την άμεση επέμβαση του στρατού, δεν υπήρξε αναφορά για κάποιον σοβαρό τραυματισμό ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα ενώ οι αρχές παραμένουν σε πλήρη εγρήγορση προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος όλοι οι κάτοικοι.

Είναι χαρακτηριστικό πως για τη μεταφορά αρκετών - κυρίως - ηλικιωμένων, χρειάστηκαν ακόμη και φουσκωτές βάρκες του στρατού ενώ σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων από την Αγγλία προς την Σκωτία.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, οι πολίτες των γύρω περιοχών του Καρλάιλ ενημερώθηκαν να μην μετακινηθούν από τα σπίτια τους αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινωθεί το βράδυ.


Πηγή: iefimerida.gr