Η πρόταση του Τζιτζικώστα για την Οικονομία

Gazzetta team
Η πρόταση του Τζιτζικώστα για την Οικονομία
Το εθνικό σχέδιο του υποψήφιου πρόεδρου της ΝΔ.

Την πρότασή του για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη σταδιακή έξοδο από την κρίση περιγράφει ο υποψήφιος για την προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στη Real news ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει την ανάγκη κατάρτισης εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη της χώρας και προτείνει τη ρήτρα αυτόματης μείωσης της φορολογίας που θα συνδέεται με το πρωτογενές πλεόνασμα και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζητάει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα προκειμένου να τονωθεί η απασχόληση και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ προτείνει καθιέρωση, σταδιακά, ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% για όλα τα εισοδήματα και τη φορολογία κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι χθες επισκέφθηκε την Βαρβάκειο αγορά.

«Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα τη Βαρβάκειο αγορά και άκουσα τους εμπόρους αλλά και πολίτες που εξέφρασαν την αγωνία τους για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Η αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, τα capital controls και κυρίως από τη συνεχιζόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Οι νέες φορολογικές επιδρομές, η αύξηση της ανεργίας και οι επερχόμενες νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προοιωνίζουν τίποτα θετικό για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις εφιαλτικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι πολύ γρήγορα έτοιμη να θέσει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη», ανέφερε.


Πηγή: newsbeast.gr