Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει κι άλλους φόρους σε μία κοινωνία που ασφυκτιά

Gazzetta team
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει κι άλλους φόρους σε μία κοινωνία που ασφυκτιά
Το Ποτάμι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό - «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να κάνει πολλά ρουσφέτια» δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος

Καταψηφίζει τον προϋπολογισμό το Ποτάμι, όπως ανέφερε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φορολογεί ότι κινείται και δεν κινείται….. Ο πρόεδρος του Ποταμιού, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται «μαχαίρι» στις σπάταλες και τα οφέλη να πάνε στους χαμένους της κρίσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι θέλει να ωϕελήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. «Θέλει να κάνει πολλά ρουσϕέτια», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι. Σπατάλη πάνω στη σπατάλη» τόνισε και πρόσθεσε ότι «εμείς σε αυτό τον δρόμο δεν είμαστε σύμμαχοι. Είμαστε αντίπαλοι. Το Ποτάμι καταψηϕίζει τον προϋπολογισμό σας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε, δε, ότι πρέπει να μειωθούν στο μισό τα λεϕτά που πάνε σήμερα στα κόμματα,. όπως και να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν για το πολιτικό σύστημα. Ανέφερε, δε, ότι είναι ένας διαφανής και άδικος προϋπολογισμός, γιατί δεν υπάρχει η διάθεση να αλλάξει κάτι. Υπογράμμισε ότι 15 δισ. ευρώ τον χρόνο ϕεύγουν από την ελληνική οικονομία για να θρέψουν τη γραϕειοκρατία και συμπλήρωσε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά παρουσιάζει σήμερα έναν προϋπολογισμό της γνωστής σειράς των μνημονικών προϋπολογισμών».

«Η νύχτα του προϋπολογισμό είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για το σκοτάδι δημοσίων δαπανών, μια ευκαιρία για τα μιλήσουμε για τις σπατάλες του κράτους και των ταμείων», υπογράμμισε και έκανε λόγο για έναν ατελείωτο χειμώνα της κομματικής διοίκησης. Τόνισε δε ότι κανείς δεν ξέρει πόσα χρήματα δίνονται για την αγροτική ανάπτυξη και αν πιάνουν τόπο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια κοινωνία που ασϕυκτιά βάζει και άλλους ϕόρους και τέλη, αντί να περιορίσει τις σπατάλες», επεσήμανε.

Πηγή: protothema.gr