Καβγάς Καμμένου με Βενιζέλο και Θεοχάρη για PSI και υποβρύχια

Gazzetta team
Καβγάς Καμμένου με Βενιζέλο και Θεοχάρη για PSI και υποβρύχια
Ο κ. Θεοχάρης είπε για τα ελικόπτερα που παρήγγειλε η κυβέρνηση: «Ελπίζω να είναι γρήγορα και γερά γιατί θα σας χρειαστούν»

Ανατροπή του ήπιου κλίματος προκάλεσε η ομιλία του κ. Πάνου Καμμένου στην ολομέλεια της Βουλής πυροδοτώντας ισχυρές συγκρούσεις με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Χάρη Θεοχάρη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας αναγκάστηκε να μιλήσει και για την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την νέα προκλητική παραγγελία των παλαιών ελικοπτέρων.

«Ακούσαμε τον κ. Θεοχάρη να μιλά για κυβέρνηση Lockheed Martin-Boeing, λες και θα έπρεπε να υπερασπιστούμε τα γερμανικά συμφέροντα και να μπούμε σε λήθη για όσα μας έκαναν με δωροδοκίες» είπε χαρακτηριστικά χωρίς ωστόσο να απαντήσει στην ουσία της καταγγελίας και του βουλευτή του Ποταμιού για το αν συνάδει σε παρούσα οικονομική συγκυρία να προχωρά σε νέα παραγγελία εξοπλιστικού προγράμματος.

Πάντως, ο υπουργός αναγκάστηκε να επαναφέρει την ανεκπλήρωτη εως σήμερα δέσμευση που είχε κάνει κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, πριν από ένα χρόνο, λέγοντας ότι με περικοπές στα εξοπλιστικά θα υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για την επιστροφή των «κομμένων» μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας: «Η αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσωπείται με έναν βουλευτή στην αίθουσα όταν οι προσκεκλημένοι στα θεωρεία είναι 55. Αυτή είναι η κατάντια. Δεν υπάρχει ΝΔ, έχει μετατραπεί σε ΝΔ – Vodafone, σε συνήγορο υπερασπίσεως πολιτικής που δεν πιστεύει. Μιας πολιτικής που την ανέτρεψε και εκφράστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά όταν ο υπουργός Οικονομιών σηκώθηκε και ειπε ότι συμφωνεί με τον Γιώργο Παπανδρέουτ σε σχέση με ΕΛΣΤΑΤ και όχι με τον Κώστα Καραμανλή. Μια παράταξη που δεν έχει κουράγιο να μπει στη Βουλή και να κάνει αντιπολίτευση. Αυτή είναι η κατάντια».

«Υποστηρικτής του Βενιζέλου είναι η ΝΔ. Υποστηρικτής της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου είναι ο Λεβέντης και το Ποτάμι» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει: «Ακούσαμε τον κ. Θεοχάρη να μιλά για κυβέρνηση Lockheed Martin-Boeing, λες και θα έπρεπε να υπερασπιστούμε τα γερμανικά συμφέροντα και να μπούμε σε λήθη για όσα μας έκαναν με δωροδοκίες».

«Η κυβέρνηση ακολουθεί οδό που φέρνει την χώρα στην σωτηρία» υποστήριξε ενώ για την εξωτερική πολιτική είπε: «Αντί να χαίρεστε που ο ΥΠΕΞ Αμερικής έρχεται στην χώρα μας και στηρίζει την πολιτική της χώρας και μιλά για ανάπτυξη κάνετε κριτική επιπέδου Θεοχάρη για κυβέρνηση Lockheed Martin-Boeing. Αντι να εκτελούμε εντολές του Σόιμπλε κάνουμε πολιτική στην Μ. Ανατολή με επαφές στο Ισραήλ» .

Αναφορικά δε με τις σημερινές παραβιάσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων είπε «δεν είναι κανένα πλοίο στον Αι Στράτη. Οντως ένα πλοίο προσπάθησε να κάνει έρευνες. Όμως από το πλοίο «Αήττητος» του Ελληνικού ΠΝ ακολουθήθηκε και πριν από λίγο το τουρκικό πλοίο αποχώρησε».

Οργισμένος διάλογος

Πάντως, οι αναφορές του κ. Καμμένου σε PSI και συμβάσεις υποβρυχίων προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Βενιζέλου.

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: « Ο Καμμενος ανέφερε το όνομά μου επαναφέροντας βαριά συκοφαντία περι βλαπτικών δικών μου επιλογών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και για το PSI. Είναι ηθική και αισθητική επιλογή του κ. Τσίπρα να είναι ομογάλακτος του κ. Καμμένου. Αυτό όμως δεν δίνει δικαίωμα στον κ. Καμμένο να χυδαιολογεί.

Στην κατανομή αρμοδιοτήτων ο κ. Τσίπρας αφαίρεσε επιλογή σχετική με ναυπήγηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού απο τον κ. Καμμένο και την έδωσε στον κ. Βίτσα. Δεν τον εμπιστεύεται στο θέμα αυτό. Διεξάγεται διαιτητική δίκη για προστασία δικαιωμάτων ελληνικού δημοσίου. Μου ζητησε το Ελληνικό Δημόσιο να καταθέσω ως μάρτυρας στο διεθνές δικαστήριο για το συμφέρον της χώρας. Θέλουν την δική μου γνώμη για να πειστεί ο ισπανός επιδιαιτητής. Την ώρα που επιστρατεύομαι να στηρίξω τα εθνικά συμφέροντα έρχεται ο κ. Καμμένος να με προσβάλλει.

Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: δεν έχετε άλλο χρόνο. Δεν έχετε ασυλία χρόνου. Δεν θα στερήσετε το χρόνο από τους επόμενους ομιλητές. Παρόντων αρχηγών κομμάτων δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε

Ε. Βενιζέλος : το 2012 έγινε παρέμβαση στο χρεος που ωφέλησε τη χώρα. Επειδή τώρα όλοι ελπίζουμε ότι ξεκινά η διαπραγμάτευση για χρέος και θέλουμε να συμβάλουμε. Για να συμβάλουμε πρέπει όλοι να κατανοήσουν και να ομολογήσουν αυτό που έγινε το 2012.

Π. Καμμένος: ο Βενιζέλος δυστυχώς τρίβεται στην τσίχλα… στην γκλίτσα του τσοπάνη

Φωνές από Χ. Θεοχάρη

Π. Καμμένος: κύριε συνήγορε του Βενιζέλου καθίστε κάτω. Σας διόρισε κάποτε ο Βενιζέλος και σήμερα τον υπερασπίζεστε. Κύριε Βενιζέλο θυμάστε τον κ. Σάφα που άρπαξε 500 εκτ. ευρώ και την έκανε; Δεν έχετε ευθύνη για τα 500 εκατ. ευρώ; Καλά κάνετε και καταθέτετε στην διαιτητική επιτροπή . Αλλά το κάνετε εναντίον αυτού που εσείς φέρατε και μας πήρε τα 500 εκατ. ευρω. Εχετε προσωπική ευθύνη και αυτή πρέπει να αποδοθεί. Όταν παίρνατε το κρατικό αεροπλάνο με τον Νίκο Παπανδρέου και πηγαίνατε στο Αμπου Νταμπι τι κάνατε;

Ε ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: είναι θλιβερό για τη Βουλή και την κυβέρνηση. Αυτός που κατέχει την θέση του ΥΠΕΘΑ να μην γνωρίζει τα δεδομένα ή να τα διαστρεβλώνει με διάθεση εγκληματική. Τον Σάφα την επέλεξε η Τίσεν Κρούπ. Ο Σάφα δεν εισέπραξε τέτοια ποσά γιατί τα είχαν εισπράξει οι γερμανοί από το Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα πριν αναλάβουμε εμείς. Εμείς αντικαταστήσαμε το πρόγραμμα με πιο συμφέρουσες συμφωνίες. Δεύτερο μεγάλο ψέμα είναι ότι εγώ πηγα στο Αμπου Νταμπι. Ξέρετε ότι έγινε με άλλα πρόσωπα. Τότε ήσασταν υποστηρικτής μου και μου χτυπούσατε την πλάτη. Είστε ένοχος βαριάς συκοφαντίας και άσχετος με τα θέματα του υπουργείου σας. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες

Χ ΘΕΟΧΑΡΗΣ: αναφερθήκατε στην αγορά 10 παμπάλαιων ΣΙΝΟΥΚ από εταιρία που επιλέξατε την ώρα που διοικητές νοσοκομείων ζητούν φάρμακα και παιδιά πεινάνε στα σχολεία. Το πρόβλημά σας είναι αν θα κάνετε σούζα στον Σόιμπλε ή θα είστε ορθιος στον κ. Κέρι. Εκτός αν τα ελικόπτερα τα επιλέξατε για άλλο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση ελπίζω να είναι γρήγορα και γερά γιατί θα σας χρειαστούν.

Πηγή: protothema.gr