Σύγκρουση ιδεολογικού χαρακτήρα μεταξύ Τσακαλώτου και Καραθανασόπουλου

Gazzetta team
Σύγκρουση ιδεολογικού χαρακτήρα μεταξύ Τσακαλώτου και Καραθανασόπουλου
Απίστευτες ατάκες - Οι... αδικημένες ποδοσφαιρικές ομάδες τςη Βόρειας Ελλάδας, η γάτα, ο σκύλος, ο αστυνομικός και το... μπουζούκι

Σε ιδεολογική σύγκρουση με απίστευτες ατάκες επιδόθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον εισηγητή του ΚΚΕ για τον προϋπολογισμό Νίκο Καραθανασόπουλο, όταν ο δεύτερος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσχώρησε στις απόψεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Ο υπουργός και οπαδός του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι οι απόψεις του κ. Στουρνάρα για την αναγκαιότητα αναπτυξιακού πλάνου είναι «αυτονόητες» και πως συμφωνεί με αυτές, όπως θα συμφωνούσε αν κάποιος έλεγε ότι αδικούνται οι ποδοσφαιρικές ομάδες της βορείου ελλάδας. Επισήμανε όμως ότι το γεγονός πως η γάτα και ο σκύλος είναι τετράποδα «δεν σημαίνει ότι γάτα και σκύλος είναι το ίδιο» για να του απαντήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ «μάλλον είστε οπαδοί του: όργανο το μπουζούκι, όργανο και ο αστυνομικός άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι».

Οι διάλογοι έχουν ως εξής:
Ε. Τσακαλώτος: Δηλώνω ότι μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμα και αν τα λέει ο κ. Στουρνάρας. όπως συμφωνώ με το ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει και πως αδικούνται οι ομάδες της βορείου Ελλάδας. Οσο για το πραγματικό αναπτυξιακό μοντέλο και που διαφέρει από τις απόψεις Στουρνάρα πρέπει να περιμένετε μέχρι το Μάρτιο του 2016.

Ν. Καραθανασόπουλος : η προσπάθεια που κάνετε να απαντήσετε δεν πατά στην πραγματικότητα. Οι αλήθειες Στουρνάρα που αποδέχεστε είναι αλήθειες που αφορούν την ικανοποίηση του κεφαλαίου και όχι του λαού. Δεν παντρεύονται αυτά. Γι αυτό και λέμε ότι έχετε παντρευτεί τις απόψεις Στουρνάρα.

Ε. Τσακαλώτος: στο πρώτο μάθημα φιλοσοφικής λογικής μάθαμε ότι η συλλογιστική: η γατα έχει 4 πόδια, ο σκύλος έχει 4 πόδια άρα γάτα και σκύλος είμαι το ίδιο δεν είναι σωστή.

Ν. Καραθανασόποθλος: έχετε την λογική ο αστυνόμος είναι όργανο , το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Πηγή: protothema.gr