Η Πολεμική Αεροπορία διαψεύδει ότι αποκάλυψε τα μυστικά των S-300 στο Ισραήλ

Gazzetta team
Η Πολεμική Αεροπορία διαψεύδει ότι αποκάλυψε τα μυστικά των S-300 στο Ισραήλ
Χαρακτηρίζει «παντελώς ανυπόστατο» το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Διαψεύδει η Πολεμική Αεροπορία ότι αποκάλυψε τα μυστικά των S-300 στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας «παντελώς ανυπόστατο» το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Αθήνα να επιτρέψει εκπαίδευση ισραηλινών μαχητικών προκειμένου να εξασκηθούν στην αντιμετώπιση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τονίζεται ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκπαίδευση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα» γι' αυτό και κρίνονται «παντελώς ανυπόστατα» τα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που αποδίδονται σε τηλεγράφημα του Reuters και αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως υπογραμμίζεται, «πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του Reuters επικαλούνταν στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές και ανέφερε ότι το Ισραήλ, με την άδεια της Ελλάδας, πραγματοποίησε μυστική δοκιμή προκειμένου να αντιμετωπίσει το προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: protothema.gr