Νταβούτογλου: Η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ρωσικών κυρώσεων

Gazzetta team
Νταβούτογλου: Η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ρωσικών κυρώσεων
Η τουρκική κυβέρνηση θα στηρίξει τους τομείς του τουρισμού και της γεωργίας που επλήγησαν από τα μέτρα της Ρωσίας.

Στην επιβεβαίωση ότι η Τουρκία θα λάβει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τις ρωσικές κυρώσεις, προέβη ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το ταξίδι που πραγματοποίησε στο Αζερμπαϊτζάν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει σειρά διαρθρωτικών μέτρων με στόχο να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν, ενώ αναμένεται να υπάρξει στήριξη στις εταιρείες που επλήγησαν σε τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία.

Η Τουρκία επιπλέον ενδέχεται να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου από τα ήδη προγραμματισμένα έξι δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από τον αγωγό TANAP του Αζερμπαϊτζάν, προσέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά το ταξίδι του στη χώρα.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στα γερμανικά αεροσκάφη, τα οποία θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών και αναμένονται να χρησιμοποιήσουν ως βάση τους το Ιντσιρλίκ.

Tα αναγνωριστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας αναμένεται να φθάσουν σύντομα στην τουρκική αεροπορική βάση, γεγονός που τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Πηγή: protothema.gr