Eπεισόδιο μεταξύ βραβευμένου φωτογράφου και ναυαγοσωστών στη Λέσβο (pics & vid)

Gazzetta team
Eπεισόδιο μεταξύ βραβευμένου φωτογράφου και ναυαγοσωστών στη Λέσβο (pics & vid)
Επεισόδιο μεταξύ του βραβευμένου φωτογράφου του γαλλικού πρακτορείου Άρη Μεσσίνη και μελών της ομάδας ναυαγοσωστών Lifeguard Hellas, που κατέληξε σε μηνήσεις σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λέσβο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πατέρας του φωτογράφου στο facebook, ναυαγοσώστες, τους οποίους χαρακτηρίζει «φασιστοειδή», ξυλοκόπησαν τον γιο του γιατί «ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)». Ακόμη καταγγέλλει ότι από την επίθεση καταστράφηκε η κάμερα.

Φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες... Θαυμάστε τουςΧτύπησαν τον Αρη Μεσσίνη χωρίς έλεος γιατί ασκούσε ελεύθερα και σε δημ...

Posted by Dimitri Messinis on Friday, December 4, 2015

Από την πλευρά τους, οι ναυαγοσώστες παρουσιάζουν μία τελείως διαφορετική εκδοχή του συμβάντος. Σύμφωνα με αυτή, ο φωτογράφος εισέβαλλε σε σκηνή όπου άλλαζαν ρούχα γυναίκες πρόσφυγες με τα παιδιά τους για να τραβήξει πλάνα. Οι πρόσφυγες προσβλήθηκαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει , ωστόσο εκείνος, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζουν, απάντησε βρίζοντας ότι " This is not your fucking country" και " This is Greece and I do what I want". Στη συνέχεια επικράτησε ένταση με γιατρό ξένης ΜΚΟ, ο οποίος επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των ναυαγοσωστών και υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε και εκείνος.

<<ΟΤΑΝ Η ΚΑΜΕΡΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΛΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ.>> "Γιατι η κάμερα δεν...

Posted by lifeguard Hellas training center - Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστων on Friday, December 4, 2015

Ακολούθησε συμπλοκή, η οποία όπως καταγγέλλει η οργάνωση Lifeguard Hellas ξεκίνησε από την προσπάθεια των μελών της να απομακρύνουν το φωτογράφο ο οποίος ήταν «εκτός εαυτού».

Σημειώνεται ότι μετά το επεισόδιο ο φωτογράφος μήνυσε τους ναυαγοσώστες για ξυλοδαρμό και οι ναυαγοσώστες απάντησαν με μηνύσεις για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, εξύβριση και απόπειρα ξυλοδαρμού.

Πηγή: topontiki.gr