Συντριπτικό «ναι» της Γερμανίας στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία

Gazzetta team
Συντριπτικό «ναι» της Γερμανίας στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία
Από τους 598 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 445 ψήφισαν υπέρ και 146 κατά, ενώ επτά απείχαν - Η αποστολή περιλαμβάνει την αποστολή έξι αναγνωριστικών μαχητικών Tornado, μίας φρεγάτας, ενός αεροπλάνου ανεφοδιασμού και έως και 1.200 στρατιωτικών.

Η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) ενέκρινε σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησης να ενταχθεί στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


Από τους 598 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 445 ψήφισαν υπέρ και 146 κατά, ενώ επτά απείχαν.

Η συμμετοχή περιλαμβάνει την αποστολή έξι αναγνωριστικών μαχητικών Tornado, μίας φρεγάτας που θα βοηθήσει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ, αεροπλάνου ανεφοδιασμού και έως και 1.200 στρατιωτικών. Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και άλλες χώρες, στην πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από την Μπούντεσρατ, την άνω βουλή που αποτελείται από εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων.