Εκτός ελέγχου τείνει να φύγει η κατάσταση στην Ειδομένη

Gazzetta team
Εκτός ελέγχου τείνει να φύγει η κατάσταση στην Ειδομένη
Συνεχείς συγκρούσεις μεταναστών με πρόσφυγες και αστυνομικούς.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, με οικονομικούς μετανάστες να συγκρούονται εκ νέου με πρόσφυγες και αστυνομικούς, ζητώντας να τους επιτραπεί η δίοδος προς τα Σκόπια.

Στην Ειδομένη βρίσκονται αυτή τη στιγμή σχεδόν 7.000 άνθρωποι, με τους μισούς να προέρχονται από χώρες εκτός Συρίας, Αφγανιστάν και Ιράκ, με αποτέλεσμα να μην τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA κατά τη διάρκεια της νύχτας πέρασαν τα σύνορα μόλις 500 άτομα, την ώρα που περισσότερα από 20 πούλμαν γεμάτα πρόσφυγες και μετανάστες οδεύουν προς την Ειδομένη.

Η κατάσταση πλέον, λίγες ώρες μετά την αποδοχή του αιτήματος για φύλαξη των συνόρων από τη Frontex, έχει εκτραχυνθεί επικίνδυνα. Την Πέμπτη οι συγκρούσεις με πετροπόλεμο και ακόμη και έναν θάνατο ήταν συνεχείς, με έναν 22χρονο Μαροκινό να πεθαίνει από ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε τα ηλεκτροφόρα καλώδια στις γραμμές του τρένου.

Ο θάνατος του μετανάστη προκάλεσε νέο γύρο επεισοδίων, με τους οικονομικούς μετανάστες να περιφέρουν διαμαρτυρόμενοι τη σορό του άτυχου 22χρονου. Περίπου 500 από αυτούς προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, μετανάστες είχαν συγκρουστεί με πρόσφυγες, αφού οι πρώτοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας εμπόδιζαν τη διέλευση Σύρων και Αφγανών προσφύγων.


Πηγή: newsbeast.gr