«Δεν θα μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων»

Gazzetta team
«Δεν θα μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων»
«Έχουμε εξορθολογισμό - Στο τέλος του 2016 η πρώτη αξιολόγηση»

Κατηγορηματικός πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Χρ. Βερναρδάκης.

«Στο μισθολόγιο το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και που το έχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την επίβλεψη τη δική μας σαν υπουργείο, δεν έχουμε μειώσεις μισθών, έχουμε εξορθολογισμό, ξεπάγωμα του βαθμολογίου, επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς. Η αρχική όμως βάση είναι ότι ξεκινάμε από τους ήδη υφιστάμενους μισθούς, τον ήδη κατώτερο μισθό και όπου υπάρξει μείωση αυτή θα καλυφθεί με την προσωπική διαφορά» είπε στο Mega.

Ο ίδιος τόνισε πως περίπου στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων θα υπάρξει και μια μικρή αύξηση που θα κυμαίνεται από 15 έως 60 ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο ο κ. Βερναρδάκης είπε πως θα γίνουν άμεσα επιλογές γενικών διευθυντών στον δημόσιο τομέα και από εκεί και πέρα μέχρι τέλος Ιουνίου οι επιλογές προϊσταμένων και διευθυντών, ενώ η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του 2016.

Ως προς το θέμα της συνέντευξης και για να επιτευχθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως δημιουργείται μια ανεξάρτητη επιτροπή με προεδρία από το ΑΣΕΠ, τη συμμετοχή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ειδικού εμπειρογνώμονα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως τόνισε ένας γενικός διευθυντής από κάθε υπηρεσία θα συμμετέχει στη συνέντευξη ώστε οι ερωτήσεις να περιστρέφονται γύρω από τα θέματα της κάθε υπηρεσίας ξεχωριστά και να μην υπάρχουν φαινόμενα γενικών και άσχετων με το Δημόσιο ερωτήσεων.


Πηγή: tovima.gr