Λονδίνο: Λήξη «συναγερμού» στο London Bridge

Gazzetta team
Λονδίνο: Λήξη «συναγερμού» στο London Bridge
Εκκενώθηκαν κτίρια κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό - Δεν εντοπίστηκε «ύποπτο αντικείμενο» στο Hay's Galleria.

Έπειτα από περίπου δύο ώρες έληξε ο «συναγερμός» στο London Bridge της βρετανικής πρωτεύουσας, ύστερα από αναφορές για «ύποπτο» αντικείμενο.

Αρχικά, η μητροπολιτική αστυνομία έδωσε εντολή για εκκένωση κτιρίων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ αποκλείστηκαν οι γύρω δρόμοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε πως ελήφθη η σχετική απόφαση έπειτα από «συναγερμό» για απειλή, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί, ενώ εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας τόνισε πως η αστυνομία του Σάουθαρκ κλήθηκε στην οδό Τάλευ έπειτα από πληροφορία σχετικά με «ύποπτο» αντικείμενο.

Χρήστες του Διαδικτύου έσπευσαν να αναρτήσουν σχετικά μηνύματα, στα οποία έγραφαν ότι τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τα κτίρια όπου βρίσκονταν.

«Μόλις εγκατέλειψα το κτίριο έπειτα από φόβο για βόμβα στο London Bridge. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα», «Πολλά κτίρια εκκενώνονται κοντά στο London Bridge. Η αστυνομία δε έκανε κανένα σχόλιο», είναι δύο από τα μηνύματα που έχουν δημοσιοποιηθεί στο Twitter.

Λήψη στο Twitter: Ερήμωσε ο δρόμος κοντά στον σταθμό


Λίγη ώρα αργότερα υπήρξαν αναφορές σχετικά με τις οποίες το προσωπικό του ειδησεογραφικού οργανισμού BBC έλαβε την εντολή να εκκενώσει το χώρο, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για «ύποπτο» όχημα κοντά στο κτίριο που στεγάζεται το δίκτυο. Ωστόσο, τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για εργαζόμενους σε γραφεία κοντά στο βρετανικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για «ύποπτο αντικείμενο» στο Hay's Galleria της βρετανικής πρωτεύουσας που φιλοξενεί καταστήματα και εστιατόρια.

Ωστόσο, η αστυνομία του Σάουθαρκ έπειτα από τις απαραίτητες έρευνες διαπίστωσε πως δεν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

«Είναι ασφαλής η επιστροφή στο Hay's Galleria. Εκτιμούμε την υπομονή σας και την συμμόρφωσή σας στις οδηγίες της αστυνομίας στο σημείο», ανέφερε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της αστυνομίας του Σάουθαρκ, που επισήμανε πως δόθηκε στην κυκλοφορία και η οδός Τάλευ.

Πηγή: protothema.gr