Μαντέλης: «Ποτέ δεν πήρα δώρο από την Siemens»

Gazzetta team
Μαντέλης: «Ποτέ δεν πήρα δώρο από την Siemens»
Κατηγορηματικός είναι ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Μαντέλης ότι «ποτέ δεν πήρα δώρο από την Siemens» στην απολογία του που άρχισε πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, στο πρώτο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Όπως λέει ο πρώην υπουργός στην απολογία του «δεν προέκυψε από πουθενά ότι απαίτησα δώρα» και επικαλείται και την κατάθεση του Τάσου Τέλογλου ο οποίος, όπως είπε, «ζήτησε συγγνώμη, έκανε λάθος και εκτίμησε ότι ήθελε να τα φορτώσουν σε κάποιον».
Η απολογία Μαντέλη ολοκληρώνει μετά από τρία χρόνια τον κύκλο της αποδεικτικής διαδικασίας της δίκης, όπου τέσσερα άτομα έχουν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι για ξέπλυμα και δωροδοκίες από την γερμανική εταιρεία Siemens ενώ η κυρία δίκη συνεχίζεται στις 15 Δεκεμβρίου με άλλη σύνθεση του ιδίου δικαστηρίου!
Έτσι ο κύριος Μαντέλης δικάζεται για ξέπλυμα, αφού η δωροδοκία έχει παραγραφεί για την ίδια σύμβαση την 8002/97 του ΟΤΕ με την Siemens με άλλους, που κρίνεται σε λίγες μέρες από άλλο δικαστήριο όπου έχουν παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι. Υπάρχει κατηγορούμενος, ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens Hellas ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δύο δίκες για την ίδια σύμβαση.
Στην σημερινή απολογία ο κ. Μαντέλης υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη σύμβαση ήταν επωφελής για τον ΟΤΕ και μάλιστα ότι ο οργανισμός παρά την αλλαγή του μετοχικού του κεφαλαίου (σήμερα ανήκει κατά πλειοψηφία στην Deutsche Telecom και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο) ακόμα επωφελείται αφού η συμφωνία ήταν επικερδής.

Πηγή: tοvima.gr