Παίζουν... μπουγέλο ένα δελφίνι και ένας άνθρωπος (vid)

Gazzetta team
Παίζουν... μπουγέλο ένα δελφίνι και ένας άνθρωπος (vid)
Για την σχέση των ανθρώπων με τα δελφίνια (ή μήπως το αντίθετο;) έχουν πολλά γραφεί ανά τους αιώνες. Αναμφίβολα ένα από τα πιο έξυπνα θηλαστικά του πλανήτη, με ικανότητες που ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες του ανθρώπου, είναι όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες ότι πιο κοντινό έχουμε σ' εμάς από άποψη νοημοσύνης.

Κάτι που φαίνεται ανάγλυφα και στο βίντεο που παραθέτουμε. Όπου ένα δελφίνι παίζει με έναν άνθρωπο μέσα σε μία πισίνα, ρίχνοντας... μπουγέλα ο ένας στον άλλο. Το δελφίνι φαίνεται να ανταποκρίνεται στο «πείραγμα» του ανθρώπου, και για αρκετή ώρα εξελίσσεται ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο οργανισμούς που είναι προφανές ότι εκτός των άλλων έχουν και μία αντίστοιχη αίσθηση του... χιούμορ.

Το παιχνίδι θα συνεχιζόταν επί αρκετή ώρα, αν ο εκπαιδευτής δεν αποφάσιζε να δώσει ένα τέλος σ' αυτό. Και εκεί είναι που το δελφίνι δίνει τα... ρέστα του: πλησιάζει τον άνθρωπο και του δίνει ένα φιλί στο στόμα. Όμως παραμένοντας σκανδαλιάρικο -όπως άλλωστε θα έκανε και ένας υψηλής νοημοσύνης άνθρωπος- λίγο πριν απομακρυνθεί ρίχνει και το τελευταίο μπουγέλο προς τον άνθρωπο.

Το βίντεο έχει μπει πριν λίγες ημέρες στο youtube και ήδη έχει γίνει viral σε όλο τον πλανήτη. Αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο όλες τις αρχαίες δοξασίες και τις σύγχρονες μελέτες σχετικά με το δελφίνι, ότι ήταν και παραμένει το ζώο στον πλανήτη που πλησιάζει περισσότερο στον άνθρωπο. Όσο τουλάχιστον χρειάζεται για να παραμείνει πολύ πιο αθώο και ενδεχομένως πιο «ανθρώπινο».

Πηγή: protothema.gr