Φυλακή στη «Λευκή Κυρία» του Μπερλουσκόνι για εμπόριο ναρκωτικών

Gazzetta team
Φυλακή στη «Λευκή Κυρία» του Μπερλουσκόνι για εμπόριο ναρκωτικών
Η Φεντερίκα Γκαλιάρντι είχε εντοπιστεί το 2014 στο αεροδρόμιο της Ρώμης, έχοντας 24 κιλά ναρκωτικών ουσιών στις χειραποσκευές της.

Το 2008 είχε εντυπωσιάσει την υψήλιο όταν εμφανίστηκε στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη σύσκεψη των οκτώ πιο ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών (G8), στο Τορόντο. Έξι χρόνια μετά, η «Λευκή Κυρία» του «καβαλιέρε» έπεσε από τα... ψηλά προκαλώντας... πάταγο, καθώς συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρώμης για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Έναν χρόνο μετά, η Φεντερίκα Γκαλιάρντι, η ξανθιά γυναικάρα που «κυκλοφόρησε» ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός, καταδικάστηκε σε τρίαμισι χρόνια φυλάκιση.

Η αστυνομία αεροδρομίου στη Ρώμη κατά τον εντοπισμό των ναρκωτικών


Στις χειραποσκευές της είχαν βρεθεί 24 κιλά ναρκωτικών, για τα οποία ουδέποτε έδωσε επαρκείς συζητήσεις για τον προορισμό τους. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η Γκαλιάρντι μεταφέρθηκε ήδη σε φυλακή γυναικών. Το 2014, όταν είχε εντοπιστεί από την αστυνομία αεροδρομίου, είχε προκαλέσει τεράστια εντύπωση, καθώς ήταν γνωστή στους Ιταλούς, ενώ και η ποσότητα της κοκαΐνης που μετέφερε, ήταν πολύ μεγάλη.

Όπως αποκαλύφθηκε από την ακροαματική διαδικασία, η 34χρονη γυναίκα συμμετείχε σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, με διακλαδώσεις σε Ισπανία, Ολλανδία και Νότια Αμερική. Η δε πτήση στην οποία συνελήφθη, ερχόταν από το Καράκας της Βενεζουέλας.

Πηγή: protothema.gr