Η λίστα Μπόγιαρνς στο μικροσκόπιο των ελεγκτών

Gazzetta team
Η λίστα Μπόγιαρνς στο μικροσκόπιο των ελεγκτών
«Το γοργόν και χάριν έχει» έλεγαν οι παλαιοί, και αυτό φαίνεται ότι εφαρμόζει σε αυτήν την περίπτωση η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και η γενική γραμματεία κατά της Διαφθοράς με τους οικονομικούς εισαγγελείς στην υπόθεση της λίστας Μπόγιαρνς που έφτασε στα χέρια της ελληνικής φορολογικής διοίκησης πριν από λίγες ημέρες και μπαίνει αμέσως στο μικροσκόπιο των ελεγκτών.

Το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλο. Σε αυτή συμμετείχαν ο οικονομικός Εισαγγελέας, Παν. Αθανασίου, οι Εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας, για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, Ελένη Τουλουπάκη και Ι. Δραγάτσης, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε και η υπόσχεση ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ενισχυθούν με δύο ακόμη επίκουρους εισαγγελικούς λειτουργούς και 35 ελεγκτές ώστε η διερεύνηση της νέας λίστας να ολοκληρωθεί σύντομα.

Τα 10.000 ΑΦΜ, και άλλα στοιχεία που ήρθαν από την Ρηνανία Βεστφαλία θα αρχίσουν να ελέγχονται σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες λίστες, προκειμένου να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα. Στη συνέχεια, μοχλό εξελίξεων αναμένεται να αποτελέσει το σχέδιο νόμου για την αυτο-καταγγελία, η οποία θα οδηγήσει την αμνηστία, εάν δηλωθούν τα ποσά που έχουν αποκρυβεί...

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς αφορούν την διετία 2006/2008 με ποσά που φθάνουν τα 6,5 δις ευρώ. Μεταξύ των καταθέσεων υπάρχουν λογαριασμοί με 50, 16, 14 εκατομμύρια ευρώ αλλά και μικρότερα...


Πηγή:iefimerida.gr