«Η ελληνική κυβέρνηση ξέρει ότι δεν είναι εφικτό το κούρεμα χρέους»

Gazzetta team
«Η ελληνική κυβέρνηση ξέρει ότι δεν είναι εφικτό το κούρεμα χρέους»
Επανέλαβε πως υπάρχει η δυνατότητα να εξετασθεί η παροχή περισσότερων περιόδων χάριτος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, γεγονός που αποτελεί μια δυσμενής εξέλιξη για την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην φινλανδική εφημερίδα Kauppalehti, ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε πως υπάρχει η δυνατότητα να εξετασθεί η παροχή περισσότερων περιόδων χάριτος.

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής του ESM είπε πως υπάρχουν τα περιθώρια για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο ονομαστικής απομείωσής του, λέγοντας μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό.

«Έχουμε κάνει πολλά για την Ελλάδα και μπορούμε να κάνουμε και κάτι ακόμα, αλλά όχι κούρεμα», υπογράμμισε, ενώ σημείωσε πως ο ESM μπορεί να βελτιώσει τους όρους δανεισμού, αν η Ελλάδα σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία «γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα».


Πηγή: protothema.gr