Η κυβερνητική αντοχή στη μέγγενη του ασφαλιστικού

Gazzetta team
Η κυβερνητική αντοχή στη μέγγενη του ασφαλιστικού
Στην κυβέρνηση λένε ότι οι 153 βουλευτές είναι «μπετόν» αλλά...

Οι καβγάδες κυριάρχησαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ειδικά για το ασφαλιστικό και η μάχη μεταφέρεται στη Βουλή, ωστόσο την ίδια ώρα προβληματίζει η κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτει η συγκυβέρνηση.

Μετά το πακέτο προαπαιτούμενων η κυβερνητική δύναμη περιορίστηκε σε 153 βουλευτές και με την ψήφιση του ασφαλιστικού να είναι μπροστά, όλα τα δεδομένα είναι ανοιχτά.

Στην κυβέρνηση λένε ότι οι 153 βουλευτές είναι «μπετόν» και δεν πρόκειται να υπάρξουν διαρροές,ενώ εκτιμούν ότι οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, όπως αυτή του Μάκη Βορίδη, για κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσαν θόρυβο και λειτουργούν υπέρ της κυβέρνησης, καθώς δύσκολα κάποιοι από τους 153 βουλευτές θα ρίξουν την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες μέρες θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την πλειοψηφία του στη Βουλή, έστω και για κάποιες δύσκολες ψηφοφορίες.

Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ελπίζει σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι για το ασφαλιστικό και την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα ο Βασίλης Λεβέντης μιλάει για «έντεκα προδότες», όπως λέει, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτονται να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως το Grexit είναι στο τραπέζι, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή τεχνοκρατών. Στο σημείο αυτό επιχείρησε να τον διακόψει ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τον ρώτησε: «Κύριε πρόεδρε, αισθάνεστε τόσο ισχυροί, εσείς και η κυβέρνησή σας;» Και τότε ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Ναι και ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ότι έχουμε μπροστά μας».


Πηγή: newsbeast.gr