Ισραήλ-YouTube: Επαφές για την «επιθεώρηση» παλαιστινιακών βίντεο (vid)

Gazzetta team
Ισραήλ-YouTube: Επαφές για την «επιθεώρηση» παλαιστινιακών βίντεο (vid)
Σε συνάντηση που είχε με στελέχη της Google στην Καλιφόρνια, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Χοτόβελι ζήτησε τη συνεργασία της εταιρείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων «υποκίνησης σε βία» μέσω της ανάρτησης «εμπρηστικών» βίντεο στο YouTube.
Όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, η Χοτόβελι συναντήθηκε στις 24 Νοεμβρίου με την επικεφαλής του YouTube Σούζαν Γουατσίκι και την υπεύθυνη για θέματα Δημόσιας Πολιτικής της Google Τζένιφερ Ντόουνς.

Ενημερώθηκε για το σύστημα που χρησιμοποιεί η υπηρεσία για να διακρίνει και να μπλοκάρει βίντεο που υποκινούν στη βία. Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε «καθημερινά μαχαιρώματα στο Ισραήλ ως πράξη νεαρών αγοριών και κοριτσιών που έχουν κατηχηθεί από την παιδική τους ηλικία στο παλαιστινιακό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων».

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε μάλιστα και σχετικό βίντεο:



Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv έγραψε πως το Ισραήλ θα συνεργαστεί με την Google και το YouTube για να αναπτυχθεί ένας μηχανισμός που θα παρακολουθεί και θα αποτρέπει το ανέβασμα «εμπρηστικών» βίντεο από τα «Παλαιστινιακά Εδάφη».

Στην αντίπερα όχθη, η αραβική εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed εκφράζει φόβους ότι οι συναντήσεις αυτές αποσκοπούν στην λογοκρισία περιεχομένου παλαιστινιακής προέλευσης εκ μέρους του Ισραήλ.

Πάντως, από το 2012 η Google έχει «αναγνωρίσει» την Παλαιστίνη, προσδιορίζοντας το google.ps ως «Google Παλαιστίνη» στη θέση του «Google Παλαιστινιακά Εδάφη» του παρελθόντος -μετά την αναγνώρισή της από τα Ηνωμένα Έθνη.
Πηγή: tovima.gr