Ξεκίνησε για να... διακοπεί η δίκη για το σκάνδαλο Siemens

Gazzetta team
Ξεκίνησε για να... διακοπεί η δίκη για το σκάνδαλο Siemens
Παρών ο Θόδωρος Τσουκάτος - Επιστολή απέστειλε ο Χριστοφοράκος από το Μόναχο - Αναμένεται να κατατεθούν αιτήματα διακοπής για διάφορους δικονομικούς λόγους

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης για το σκάνδαλο της Siemens. Παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε και ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος. Το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου Μιχάλης Χριστοφοράκος, με επιστολή του από το Μόναχο, εξουσιοδότησε δύο Έλληνες δικηγόρους να τον εκπροσωπήσουν.

Εκ των 64 κατηγορουμένων, δύο έχουν αποβιώσει, ενώ 30 ήταν παρόντες στην δικαστική αίθουσα. Το μεγαλύτερο μέρος των γερμανών κατηγορουμένων δήλωσε ότι θα τους εκπροσωπήσουν γερμανοί συμπατριώτες τους δικηγόροι.

Παράλληλα, δύο εκ των κατηγορουμένων δήλωσαν οικονομική αδυναμία να αναθέσουν την υπεράσπισή τους σε δικηγόρο και ο πρόεδρος του δικαστηρίου Σωτήρης Τσιμπέρης πρόεβη σε αυτεπάγγελτο διορισμό δύο δικηγόρων από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ακροαματική διαδικασία έχει διακοπεί προκειμένου ο πρόεδρος του δικαστηρίου να διορίσει μεταφραστή.

Η δικονομική διαδικασία της δίκης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και αναμένεται να τεθούν αιτήματα διακοπής, για διάφορους δικονομικούς λόγους, όπως είναι ότι οι διορισμένοι δύο δικηγόροι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας, οι γερμανοί κατηγορούμενοι δεν έχουν λάβει μεταφρασμένο το παραπεμπτικό βούλευμα, κλπ.

Τελικά, ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε οριστικά για τις 15 Δεκεμβρίου, μετά από αίτημα των δικηγόρων για τις αρνητικές συνθήκες διεξαγωγής της δίκης. Η δίκη θα συνεχιστεί στην μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών. Να σημειωθεί ότι στους διαδρόμους και σε κάθε κενό σημείο, υπήρχαν δικηγόροι, κατηγορούμενοι και μάρτυρες, δημιουργώντας ένα φοβερά ασφυκτικό περιβάλλον.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος προσερχόμενος στο Εφετείο


Πηγή: protothema.gr