«Τα παιδιά του ελπίζουν ότι είναι ζωντανός», λέει ο αδελφός του Ρώσου πιλότου

Gazzetta team
«Τα παιδιά του ελπίζουν ότι είναι ζωντανός», λέει ο αδελφός του Ρώσου πιλότου
Φόρo τιμής στον πιλότο που σκοτώθηκε κατά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου απέτισαν χθες οι συγγενείς του.

Ο αδελφός του 45χρονου Lieutenant-Colonel Oleg Peshkov, δήλωσε ότι το όνειρό του από μικρό παιδί ήταν να γίνει πιλότος και πρόσθεσε: «Αγαπούσε την πατρίδα του και πέθανε για αυτή».

Ο 45χρονος πιλότος με τον αδελφό του

Η σύζυγος και τα παιδιά (μια κόρη 16 ετών και ένας γιος 8 ετών) του 45χρονου πιλότου που έχασε τη ζωή του «δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι νεκρός και ελπίζουν ακόμη να είναι απλά μια ψεύτικη πληροφορία το ότι πέθανε».

O 45χρονος πιλότος με την οικογένειά του

«Ηταν πρότυπο για μένα. Εγινα μέλος των ενόπλων δυνάμεων μετά από εκείνον. Αφού φοίτησε οκτώ χρόνια στη σχολή της αεροπορίας ταξίδεψε σε όλη τη χώρα. Πολέμησε και στην Τσετσενία, η Συρία δεν ήταν η πρώτη εμπειρία μάχης που είχε», προσέθεσε ο αδελφός του.

Ο Lieutenant-Colonel Oleg Peshkov γεννήθηκε στα βουνά Αλτάι, έζησε ως παιδί στο σοβιετικό Καζακστάν και ήταν μέλος αθλητικής οργάνωσης που είχε στενούς δεσμούς με τον Κόκκινο Στρατό.

Η τελευταία φορά που μίλησε με τον 45χρονο πιλότο ο αδελφό του ήταν στις 14 Νοεμβρίου, πριν ξεκινήσει τις επιδρομές κατά της Συρίας. «Μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι θα πήγαινε εκεί για δυο μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδελφός του Παβέλ.

Τα λείψανα του 45χρονου πιλότου βρίσκονται ακόμη στη Συρία και οι συγγενείς του δεν γνωρίζον ακόμη το πότε θα γίνει η κηδεία.

Στον πιλότο απονεμήθηκε μετά θάνατον ο τίτλος τιμής του «Ηρωα της Ρωσίας», από τον Βλαντιμίρ Πούτιν «για τον ηρωισμό, το θάρρος και την ανδρεία του κατά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του καθηκόντων».



Πηγή: «Τα παιδιά του ελπίζουν ότι είναι ακόμη ζωντανός» -Ο αδελφός του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε μιλά για τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/237903/ta-paidia-toy-elpizoyn-oti-einai-akomi-zontanos-o-adelfos-toy-rosoy-pilotoy-poy#ixzz3sfkcCKfs