Ντάτσιτς: Το Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα θα είναι διπλωματική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Gazzetta team
Ντάτσιτς: Το Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα θα είναι διπλωματική πρωτεύουσα της Ευρώπης
«Είναι μια καλή ευκαιρία να φανεί η Σερβία με θετικό τρόπο»

Το Βελιγράδι, θα είναι την επόμενη εβδομάδα διπλωματική πρωτεύουσα της Ευρώπης, καθώς φιλοξενεί το Συμβούλιο Υπουργών του Οργανισμού για τη Συνεργασία και την Ασφάλεια στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας και προεδρεύων του οργανισμού, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Στη σερβική πρωτεύουσα, όπως τόνισε, θα βρίσκονται περισσότεροι από 40 υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ άλλων των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών θα διεξαχθούν πολυάριθμες διμερείς συναντήσεις, μεταξύ των επικεφαλής των αντιπροσωπειών, είπε ο κ. Ντάτσιτς.

Το επίπεδο ασφάλειας θα είναι το υψηλότερο δυνατό με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση, τόνισε ο κ. Ντάτσιτς και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση, που είναι η τελική εκδήλωση της σερβικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ θα συζητηθούν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η προσφυγική κρίση.

Οι αξιωματούχοι των κρατών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση του ΟΑΣΕ, δήλωσε ο Ντάτσιτς, θα έχουν συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να φανεί η Σερβία με θετικό τρόπο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

«Η Σερβία απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, κατά την οποία ο ΟΑΣΕ βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις και μπορεί με αντικειμενικό τρόπο να βοηθήσει στην επίλυση συγκρούσεων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στην Αρένα του Βελιγραδίου συμμετέχουν 57 χώρες και 11 χώρες εταίροι και μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στη συνάντηση στο Βελιγράδι έχουν επιβεβαιώσει 40 υπουργοί.

Πηγή newsbeast.gr