Μέρκελ - Ολάντ: Ζητούν αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας

Gazzetta team
Μέρκελ - Ολάντ: Ζητούν αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας
Αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ μετά από συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Παρίσι.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από τους Τούρκους» είπε ο Ολάντ.

Η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στο πλευρό της γερμανίδας καγκελαρίου που επισκέπτεται το Παρίσι, ο Ολάντ είπε ότι θα ήταν «πολύ καλό σημάδι» εάν η Γερμανία έκανε περισσότερα στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά της, η Μέρκελ εξέφρασε τη στήριξή της στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα και άφησαν «μουδιασμένο» τον πλανήτη.

Από τη γαλλική πρωτεύουσα, η Μέρκελ είπε ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα ήταν ένα πλήγμα κατά της Ευρώπης και του κόσμου.

«Είμαστε δυνατότεροι από την τρομοκρατία, πρέπει να παλέψουμε» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος με λόγια.

«Πρέπει να ενωθούμε για να βρούμε μία μόνιμη λύση» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Είπε ότι η Γερμανία θα απαντήσει στο αίτημα της Γαλλίας να κάνει περισσότερα το Βερολίνο για να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Γαλλία. «Μοιραζόμαστε τον πόνο των Γάλλων πολιτών» σημείωσε.

Η Γερμανία έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στις επιδρομές κατά της ISIS σε Συρία και Ιράκ. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα προσφέρει χρήματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά των τζιχαντιστών.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, σημειώνοντας ότι απαιτείται ανθρωπιστική λύση.

O Ολάντ είπε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία που έχουν φτάσει στην Ευρώπη. Τόνισε, όμως, ότι δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε τους πρόσφυγες τρομοκράτες.

Ζήτησε, επίσης, επαρκείς ελέγχους στα σύνορα.

«Ναι» της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στην ενίσχυση των επιδρομών στη Συρία

Οι γάλλοι βουλευτές ψήφισαν την Τετάρτη υπέρ της επέκτασης των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει υποσχεθεί να ενισχύσει τα πλήγματα κατά στόχων της ISIS μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε πρόταση για την επέκταση των επιχειρήσεων με ψήφους 515 υπέρ, τέσσερις κατά και 10 αποχές.

Πηγή: tovima.gr