Το SMS που πήρε ο Βαλς τη βραδιά των επιθέσεων στο Παρίσι

Gazzetta team
Το SMS που πήρε ο Βαλς τη βραδιά των επιθέσεων στο Παρίσι
Πώς έζησε ο ίδιος όλα όσα έγιναν το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου περιγράφει ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξη του στον Guardian.

Όπως αποκαλύπτει τη στιγμή των επιθέσεων τζιχαντιστών που έβαψαν με αίμα τη Γαλλία βρισκόταν στο σπίτι του στο 11ο διαμέρισμα.

Το σπίτι του Μανουέλ Βαλς βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα καφέ και τα εστιατόρια στα οποία επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές. «Ο υπουργός Εσωτερικών με ειδοποίησε με SMS και μου είπε ότι κάτι συνέβαινε στο Σταντ ντε Φρανς και δίπλα στην πλατεία Δημοκρατίας», εξομολογήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Στη συνέχεια, ένας φίλος δημοσιογράφος ο οποίος ζει δίπλα στην οδό Σαρόν περίπου 150 με 200 μέτρα από το σπίτι μου, μου τηλεφώνησε. Με ειδοποίησε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και άνθρωποι βρίσκονταν στο έδαφος και ότι αναμφίβολα ήταν νεκροί», συνέχισε ο Βαλς.

Στη συνέχεια οι άνδρες ασφαλείας τον πήραν και τον οδήγησαν στο υπόγειο του υπουργείου Εσωτερικών από όπου γινόταν ο συντονισμός.

«Εκείνη τη στιγμή έκανα δύο σκέψεις», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός. «Η πρώτη ήταν "αυτό είναι, άρχισαν". Αυτή την επίθεση σε πολλά μέτωπα, σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, τη φοβόμασταν, μια μαζική επίθεση. Και εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα ακόμη τι συνέβαινε στο Μπατακλάν», δήλωσε ταραγμένος ο Βαλς και πρόσθεσε: «Η δεύτερη σκέψη μου ήταν να σκεφτώ πού βρίσκονταν τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου ήταν έξω, αλλά γρήγορα έμαθα ότι ήταν εντάξει».

Πηγή: newsbeast.gr