Απέδρασε και είναι ζωντανός ο ένας πιλότος του μαχητικού

Gazzetta team
Απέδρασε και είναι ζωντανός ο ένας πιλότος του μαχητικού
Ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι τον περισυνέλεξε ο στρατός του Άσαντ.
Την είδηση ότι ο ένας από τους ρώσους πιλότους του μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι είναι σώος και περισυνελέγη από τον στρατό του Άσαντ στην Συρία, μετέδωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Γαλλία το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει οδηγηθεί στην ρωσική βάση.

«Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Οι δύο πιλότοι του ρωσικού Σουχόι είχαν εγκαταλείψει το αεροσκάφος με αλεξίπτωτα όταν αυτό εβλήθη. Ήδη από την Τρίτη οι Τουρκμένοι αντάρτες στη Λατάκια, όπου κατέπεσε το μαχητικό, είχαν ισχυριστεί ότι σκότωσαν πριν καν προσγειωθεί τον έναν από τους δύο και μάλιστα είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα πολύ σκληρό βίντεο, όπου πανηγύριζαν κι ευχαριστούσαν τον Αλλάχ για το θάνατό του.

Πηγή: protothema.gr