Εληξε η ομηρία στη βόρεια Γαλλία (pics)

Gazzetta team
Εληξε η ομηρία στη βόρεια Γαλλία (pics)
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε πως δεν υπάρχουν τραυματίες, επισημαίνοντας ότι το περιστατικό δε συνδέεται με τρομοκρατία

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στη Γαλλία όταν έγινε γνωστή η είδηση μιας κατάστασης ομηρίας σε πόλη κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο.

Αρχικά υπήρξαν έντονες ανησυχίες αναφορικά με το αν η νέα αυτή υπόθεση σχετίζονταν κατά κάποιο τρόπο με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την ώρα που είναι μάλιστα σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που συνδέονται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ωστόσο, η ομηρία στην πόλη Ρουμπέ της βόρειας Γαλλίας έληξε χωρίς τραυματίες, ενώ σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκράτες αλλά με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, δήλωσε ότι ένας ή περισσότεροι άνδρες ταμπουρώθηκαν, κρατώντας ομήρους σε μια κατοικία στο Ρουμπέ, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για διάρρηξη και η δημοτική αρχή για μια ένοπλη ληστεία.

Νωρίτερα την Τρίτη, διεθνή μέσα μετέδιδαν ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που έλαβε χώρα στις 19.00 το απόγευμα (τοπική ώρα) μεταξύ της αστυνομίας και άγνωστων δραστών, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ.




Πηγή: protothema.gr