Ανατροπή: Ζωντανοί οι δύο Ρώσοι πιλότοι, λένε τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ

Gazzetta team
Ανατροπή: Ζωντανοί οι δύο Ρώσοι πιλότοι, λένε τώρα τα τουρκικά ΜΜΕ
Επικαλούμενη Τούρκους αξιωματούχους, η «Hurriyet» μετέδωσε ότι οι πιλότοι είναι ζωντανοί και πως αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Ζωντανοί είναι είναι και οι δύο Ρώσοι πιλότοι του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου SU-24, το οποίο κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16, όπως μεταδίδουν τώρα τουρκικά ΜΜΕ.

Επικαλούμενη Τούρκους αξιωματούχους, η εφημερίδα «Hurriyet» μετέδωσε ότι και οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί και πως αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Ότι οι πιλότοι του ρωσικού μαχητικού είναι ζωντανοί είπε Τούρκος αξιωματούχος και στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι τουρκικές μονάδες έλαβαν πληροφορίες πως οι δύο άντρες δεν έχουν πεθάνει και ότι εργάζονται ώστε να παραδοθούν σώοι από τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα ανέφεραν πως τουρκικά ελικόπτερα εστάλησαν για την περισυλλογή των πιλότων, αλλά ο ένας ήταν νεκρός και ο άλλος βρισκόταν στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

Λίγο αργότερα, διοικητές των τουρκμενικών δυνάμεων ισχυρίστηκαν ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν και τους δύο Ρώσους πιλότους του μαχητικού αεροσκάφους SU-24, υποστηρίζοντας ότι έχουν στην κατοχή τους και τις δύο σορούς.

«Και οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι σύντροφοί μας άνοιξαν πυρ ενώ εκείνοι βρίσκονταν στον αέρα και τους σκότωσαν πριν προσγειωθούν στο έδαφος», δήλωσε ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκμενικών δυνάμεων σε περιοχή κοντά στο συριακό χωριό Γιαμάντι. Ο ίδιος κρατούσε στα χέρια του, όπως τουλάχιστον υποστήριξε, ένα κομμάτι από το αλεξίπτωτο ενός εκ των πιλότων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο ίντερνετ κυκλοφορεί ένα σκληρό βίντεο, το οποίο φέρεται να εστάλη από τους ίδιους τους αντάρτες, που υποτίθεται ότι δείχνει το ένα από τα δύο θύματα νεκρό, όμως η αυθεντικότητά του παραμένει υπό αμφισβήτηση.

Πηγή: protothema.gr