Μάχη στο Παρίσι για τη σύλληψη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων

Gazzetta team
Μάχη στο Παρίσι για τη σύλληψη του εγκεφάλου των τρομοκρατικών επιθέσεων
Ανταλλαγή πυροβολισμών και θύματα στο Σεν Ντενί - Πληροφορίες της Le Monde για νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί - Στο σημείο και δυνάμεις του στρατού - Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ είναι ο στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σε κατάσταση συναγερμού είναι και πάλι το Παρίσι καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής με ανταλλαγή πυρών με ταμπουρωμένους σε διαμέρισμα υπόπτους. Στόχος της μεγάλης επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ.

Πυροβολισμοί ακούγονται στην περιοχή γύρω από το σημείο της επιχείρησης:


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επιχείρηση σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ σύμφωνα με την Le Monde, υπάρχουν δύο νεκροί και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νεκρός είναι ένας από τους υπόπτους.

Δείτε live εικόνα από το σημείο όπου διεξάγεται η επιχείρηση:



Στο σημείο έφτασαν λίγο αργότερα και δυνάμεις του γαλλικού στρατού, δηλώνοντας έτσι τη σημασία της επιχείρησης. Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το κτήριο έχουν πάρει θέσεις στρατιώτες με τα όπλα στα χέρια, ενώ ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί.



Πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρεις συλλήψεις από το σημείο, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για την ταυτότητα των συλληφθέντων αυτών.

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εντοπισμού και της σύλληψης των δύο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τρομοκρατών, που κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Άλλες πληροφορίες όμως μεταδίδουν ότι στο διαμέρισμα που είχε στόχο η επιχείρηση βρίσκονται όχι μόνο οι δύο από τους εννέα τελικά δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, αλλά και ο άνθρωπος που θεωρείται ότι τις σχεδίασε, ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ!


Ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ

Ένας πολιτικός που διαμένει πολύ κοντά στο σημείο δήλωσε στον Guardian ότι ακούγοντας πυροβολισμούς βγήκε έξω από το σπίτι, όπως και οι γείτονες και όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για νέα τρομοκρατική επίθεση. Μέχρι αυτή την ώρα ακούγονται περιστασιακά πυροβολισμοί από το σημείο, ενώ το μετρό δεν λειτουργεί και έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των λεωφορείων. Οι κάτοικοι έχουν δεχθεί οδηγίες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Η επιχείρηση της αστυνομίας λαμβάνει χώρα πολύ κοντά σε μαγαζιά και στους κεντρικούς και πιο πολυσύχναστους δρόμους του προαστίου. Υπάρχει η πληροφορία ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας περαστικός, ενώ όλοι έχουν δεχθεί οδηγίες να κρατούν ακόμα και τα παράθυρά τους κλειστά.

Από την έναρξη της επίθεσης ακούγονται πολύ συχνά πυροβολισμοί, ακόμα και από αυτόματα όπλα, ενώ γύρω στις 8:30 το πρωί από το σημείο ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις. Παράλληλα, από πάνω πετά συνεχώς ελικόπτερο της αστυνομίας. Το προάστιο Σεντ Ντενί του Παρισιού είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Stade De France ένας από τους στόχους των τρομοκρατών την περασμένη Παρασκευή.