3RDi: Το... τρίτο μάτι που βλέπει και φωτογραφίζει τα πάντα

Gazzetta team
3RDi: Το... τρίτο μάτι που βλέπει και φωτογραφίζει τα πάντα
Σε όλον αυτόν τον σύγχρονο «παραλογισμό» καταγραφής σε φωτογραφία και βίντεο κάθε στιγμής της ζωής μας, η εταιρία 3RDi έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα γκάτζετ.

Η σχεδίασή του δεν έχει κάτι πρωτοποριακό, καθώς ανήκει σ' αυτές τις συσκευές που μάλλον ενθουσιάζουν με την απλότητα και την «πως δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα» προσέγγισή τους.

Στην ουσία πρόκειται για ένα λουράκι που φορά ο χρήστης στο κεφάλι του, το οποίο στην μέση ακριβώς είναι εφοδιασμένο με μία κάμερα. Η εταιρία με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά που το κατασκευάζει το ονομάζει 3RDiTEK, και η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή, καθώς χτυπώντας την αριστερή του πλευρά βγάζει φωτογραφίες (με φλας) και χτυπώντας την δεξιά πλευρά τραβά φωτογραφίες χωρίς φλας

Η κάμερα είναι HD, διαθέτει autofocus και ευρυγώνιο φακό, ενώ μπορεί να τραβήξει και βίντεο απλά σέρνοντας το δάχτυλό σας σε μία από τις δύο πλευρές της πλαστικής ζώνης. Περιλαμβάνει θύρα microSD, μικρόφωνο, σύνδεση bluetooth, μία θύρα micro-USB και βεβαίως ένα app για να γίνεται έλεγχος από το κινητό τηλέφωνο αλλά και άμεση προώθηση στα social media.

Προς το παρόν, η εταιρία προσπαθεί να βρει τα κεφάλαια μέσω του Indiegogo, με στόχο να φτάσουν τα 250.000 δολάρια και να ξεκινήσουν την παραγωγή του. Όσο για την τιμή του αυτή αναμένεται να είναι λίγο κάτω από τα 200 δολάρια αν τελικά καταφέρει να βγει στην παραγωγή.

Πηγή: protothema.gr