Αναζητούν 4 υπουργούς και βουλευτές με ένα εκατομμύριο και μετοχές

Gazzetta team
Αναζητούν 4 υπουργούς και βουλευτές με ένα εκατομμύριο και μετοχές
Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τα πόθεν έσχες δύο μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και για δύο βουλευτές -έναν νυν και έναν τέως.

Η είδηση -ειδικά για τους υπουργούς- έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, την ώρα που συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, ο ένας υπουργός επί τρία συναπτά έτη «ξέχασε» να δηλώσει ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, κάτι που έσπευσε να πράξει φέτος, με συμπληρωματική δήλωση. Ο δεύτερος υπουργός φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας και να έχει μετοχές σε αυτή.

Οι φωτοτυπίες της Ζωής και η επιβεβαίωση από τη Χαραλαμπίδου
Λίγο πριν αποχωρήσει από τη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πληροφορίες ανέφεραν πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε ζητήσει από τους συνεργάτες της να φωτοτυπήσουν τα πάντα, ακόμα και 32 δικογραφίες. Αυτό ακριβώς αναφέρει και ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα».

Μάλιστα, όταν η μέχρι σήμερα πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου -η οποία ήταν στο πλευρό της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ- επιβεβαίωσε στο Mega ότι υπάρχουν «τέσσερα προβληματικά πόθεν έσχες», τότε αρκετοί θυμήθηκαν τις φωτοτυπίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ψάχνουν να εντοπίσουν τους υπουργούς και τους βουλευτές
Τουλάχιστον πέντε είναι τα πρόσωπα στα οποία στράφηκαν πολλά βλέμματα μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση των πόθεν έσχες. Ονόματα υπουργών, αλλά και βουλευτών ακούγονται πως μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση. Μάλιστα, οι περισσότερες φωνές συγκλίνουν σε ένα όνομα γνωστού υπουργού και πολύ δημοφιλούς στην εκλογική του περιφέρεια, ο οποίος είχε κομβικής σημασίας χαρτοφυλάκιο και πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ενώ το πόθεν έσχες του είχε προκαλέσει συζητήσεις και κατά το παρελθόν.

Επιπλέον, ακούγονται άλλα τέσσερα ονόματα πρωτοκλασάτων υπουργών, των οποίων τα πόθεν έσχες θα μπορούσαν να μπουν στο μικροσκόπιο. Μάλιστα, οι επαγγελματικές δραστηριότητες των δύο είχαν προκαλέσει σχόλια στο παρελθόν και είχαν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο τους κάλυψε. Ακούγεται, επίσης, και το όνομα ενός ακόμα κορυφαίου υπουργού, που και γι' αυτόν είχε γίνει πολύ συζήτηση στο παρελθόν αναφορικά με τις επενδύσεις που είχε κάνει και γνωστοποιήσει στο πόθεν έσχες του.

Τέλος, έντονα ακούγεται και το όνομα «φωνακλά» βουλευτή της περιφέρειας, ο οποίος φέρεται να είναι στη λίστα με τα «προβληματικά» πόθεν έσχες.

Πάντως, όπως είπε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, για τα ζητήματα αυτά θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Εσχες που τη διαδέχεται (Γιώργος Βαρεμένος), θα του δώσει τα στοιχεία και από εκεί και πέρα θα επιληφθεί η επιτροπή.

Στάση αναμονής από το Μέγαρο Μαξίμου
Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως γνώριζαν το πρόβλημα που είχε ανακύψει με τα πόθεν έσχες και μάλιστα είχαν ζητήσει στοιχεία για τις υποθέσεις, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.


Πηγή: iefimerida.gr