Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων στην Ιερουσαλήμ

Gazzetta team
Νέα επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων στην Ιερουσαλήμ
Οι Παλαιστίνιοι κηδεύουν σήμερα τους νεκρούς τους, μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς κλιμακώνονται τα επεισόδια βίας με τους Ισραηλινούς, μία ημέρα αφότου οι ταραχές στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιερουσαλήμ επεκτάθηκαν, για πρώτη φορά, και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί με αφορμή τις κηδείες τριών Παλαιστίνιων, δύο στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης και ενός στο Σουαφάτ, τον προσφυγικό καταυλισμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι θα κηδευτούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Άχμαντ Κάλι, 22 ετών, που σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών το βράδυ της Παρασκευής στο ήταν ο δεύτερος Παλαιστίνιος που υπέκυψε στο Σουαφάτ μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες. Από την 1η Οκτωβρίου, την ημέρα που δολοφονήθηκαν δύο Εβραίοι έποικοι στη Δυτική Όχθη, έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί και 17 Παλαιστίνιοι σε βίαια επεισόδια.

Σήμερα το πρωί σημειώθηκε άλλη μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών. Δύο υπερορθόδοξοι Εβραίοι τραυματίστηκαν ελαφρά στην Ιερουσαλήμ ενώ ο δράστης, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στη Λωρίδα της Γάζας, άλλος ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε νωρίς τα ξημερώματα στα τραύματά του, αφού είχε δεχτεί τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ. Με τον θάνατό του αυξήθηκαν στους επτά οι νεκροί από αυτά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 145.

Ο Τζιχάντ αλ Ομπέιντ, 22 ετών, ήταν ο τρίτος Παλαιστίνιος, μετά τους Μοχάμεντ αλ Ράκαμπ, 15 ετών και Αντνάν Άμπου Αλιάν, 20 ετών, που σκοτώθηκαν κοντά στο Χαν Γιούνες όταν ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών που εκτόξευαν πέτρες. Σε παρόμοια επεισόδια στα ανατολικά της πόλης της Γάζας έχασαν τη ζωή τους ο Άχμεντ αλ Χιρμπάουι, ο Σάντι Ντάουλα, ο Άμπεντ αλ Ουαχίντι και ο Ναμπίλ Σάραφ, όλοι τους 20 ετών.

«Περίπου 200 Παλαιστίνιοι πλησίασαν στο τείχος ασφαλείας εκτοξεύοντας πέτρες και φλεγόμενα ελαστικά εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας. Οι άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο αντέδρασαν πυροβολώντας τους υποκινητές των επεισοδίων για να τους εμποδίσουν να προχωρήσουν και να διαλύσουν τους ταραξίες» ανέφερε μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτοξεύτηκε επίσης και μια ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας η οποία έπεσε σε μια ακατοίκητη περιοχή του νότιου Ισραήλ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Πηγή newsbeast.gr